Φρούτα & Λαχανικά

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΣΥΚΑ

syka

Τα σύκα είναι γνωστά από την αρχαιότητα και η θρεπτική τους αξία είχε αναγνωριστεί από τους αρχαίους Έλληνες, αιώνες καθώς οι αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων κατανάλωναν πριν τα αγωνίσματα φρέσκα, αλλά και ξηρά σύκα. Περιέχουν φυσικά και πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά σε μικρότερες ποσότητες. Από αυτά ξεχωρίζουν τα αντιoξειδωτικά συστατικά, τη βιταμίνη C, τα φλαβονοειδή και τις πολυφαινόλες. Συνεπώς τα σύκα είναι πασίγνωστα για τις υπακτικές και τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Τέλος, ο σίδηρος, ο φώσφορος και το φυλλικό οξύ μπορούν να προσληφθούν από τα σύκα σε ικανοποιητικές ποσότητες έχουν πολλές Ευεργετικές επιδράσεις στον οργανισμό:

Χρησιμοποιούνται για τα αποστήματα στα ούλα και τις στοματικές φλεγμονές. Τα σύκα τονώνουν το μυαλό. Χρησιμοποιούνται σε περίπτωση δηλητηρίασης. Σε έγχυμα τα σύκα κάνουν για πονόλαιμο, φαρυγγίτιδα, κρυολόγημα, ουλίτιδα, χρόνια καταρροή, φλεγμονές. Είναι τονωτική τροφή που χαλαρώνει τα έντερα, επίσης είναι  διουρητικά, ευκοίλια και ρίχνουν την πίεση. Τα σύκα τονώνουν σωματικά και πνευματικά τους ανθρώπους.

σύκα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *