Μεσημεριανό, Συνταγές

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΒΙΟ ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΕΜΙΣΤΑ

κολοκυθάκια

10 μέτρια κολοκυθάκια tondo BIO
3/4 φλ. τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο bio
1/4 κιμά μοσχαρίσιο bio
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο bio
1 φλ τσαγιού ρύζι νυχάκι μακρύ λευκό bio
αλάτι = πιπέρι μαύρο – άνιθο bio – bio μαϊντανό

Αυγολέμονο: 1 αυγό bio, χυμό από 1 λεμόνι bio ζωμό (από το φαγητό). Aφού έχουμε πλύνει τα κολοκυθάκια με το ειδικό εργαλείο ή μαχαίρι αφαιρούμε το εσωτερικό τους. Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σωτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τον κιμά και λίγο νερό. Ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα , σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε τον κιμά να βράσει με τα υγρά του για 10΄ και έπειτα προσθέτουμε το ρύζι και τα μυρωδικά.Ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε λίγο νερό τόσο όσο να καλύπτει το μείγμα και αφού πάρει βράση αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.  Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια και τα αραδιάζουμε σε πλατιά κατσαρόλα , τα μισοκαλύπτουμε με νερό, ρίχνουμε λίγο λάδι , αλάτι και πιπέρι και τ’ αφήνουμε να βράσουν έως ότου ψηθούν. Χτυπάμε το αυγολέμονο και περιχύνουμε τα κολοκυθάκια. Καλή επιτυχία!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *