Συνταγές

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙA VEGANκαι ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ_

ΥΛΙΚΑ: 1200 γρ. κολοκυθάκια bio1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο – 1 σκελ. σκόρδο ψιλοκ. – 150 γρ. Αλεύρι σταριού ολικής μαλακό bio greenfamily50 γρ. τριμμένη φρυγανιά ολικής bio
100 gr. Χ/Γ  Green vie Mediteranean flavour κομμάτ. μικρά – 150 γρ. ΤΟΦΟΥ ΣΟΓΙΑΣ ΦΥΣΙΚΟ κοματ. μικρά – ½ φλ. Ελαιόλαδο bio + 3 κ.σ. για το ταψί και το τέλειωμα – 3 κλωναράκια μάραθο bio ψιλοκ. – 3 κλωναράκια μαϊντανό bio ψιλοκ. – λίγα φύλλα δυόσμου bio – λίγο φύλλα βασιλικού bio – 1½ κ.σ. αλάτι και πιπέρι – 1 κ.σ. αλεύρι για το ταψί.

Τρίβετε τα κολοκυθάκια στον χοντρό τρίφτη, τα βάζετε σε σουρωτήρι, ρίχνετε το αλάτι, ανακατεύετε καλά και τα αφήνετε για λίγο. Όταν τα κολοκύθια είναι έτοιμα, τα στίβετε καλά, πλάθοντας μπάλες ώστε να βγουν όσα απ’ τα υγρά δεν έφυγαν μόνα τους. Σε μεγάλο μπολ βάζετε τα  κολοκύθια και ρίχνετε σταδιακά όλα τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτοντας μόνο πιπέρι (αλάτι έχει κρατήσει το κολοκύθι από πριν). Αναμειγνύετε καλά. Ρίχνετε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στο ταψί που θα χρησιμοποιήσετε και την αλείφετε σε όλο τον πάτο και τις πλευρές. Στη συνέχεια πασπαλίζετε το ταψί με αλεύρι. Αδειάζετε το μίγμα στο ταψί, το απλώνετε και ρίχνετε από πάνω 2 κ.σ. λάδι. Βάζετε το ταψί σε μεσαία θέση στον φούρνο και στην μια ώρα περίπου όταν έχει ροδίσει (ανάλογα και με τον φούρνο) το μετακινήτε χαμηλά για να ψηθεί καλά και ο πάτος. Στη 1:20’ όταν έχει ροδίσει καλά πάνω-κάτω το βγάζετε και το αφήνετε να δέσει για 20’-30’ σε θερμοκρασία δωματίου γιατί είναι καλύτερα να μην είναι καυτή. Καλή σας όρεξη

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *