Συνταγές, Υγεία & Ευεξία

ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ ΒΙΟ + ΚΑΝΕΛΛΑ ΚΕΫΛΑΝΗΣ ΒΙΟ

126215

Ο κουρκουμάς ή ινδικό σαφράν ή κίτρινη πιπερόριζα είναι τέλειο μπαχαρικό για μαγειρική, αλλά διαθέτει και αντιφλεγμονώδη δράση. Προκαλεί υποχώρηση αρθρίτιδας. Βοηθάει στην πρόληψη/θεραπεία κρυολογημάτων, καταρροής και φλέγματος.  Η κανέλα Κεϋλάνης είναι για ζαχαροπλαστική, μαγειρική. Παραδοσιακά έχει χρησιμοποιηθεί κατά κρυλογήματος, γρίπης, για προαγωγή καλής πέψης, για σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Εκτιμάται για τις θερμαντικές, αντισηπτικές της ιδιότητες. Είναι αντιμικροβιακή πλούσια σε αντιοξειδωτικά, μειώνει τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να χρησιμοποιήσουμε τον κουρκουμά έτσι ώστε να κερδίσουμε τη γεύση του αλλά και τις πολύτιμες ιδιοτητέ του. Στο νερό που βράζουμε τα λαχανικά  ή στο ρύζι δίνουμε ιδιαίτερη γεύση και υπέροχο άρωμα και χρώμα αν προσθέσουμε λίγο κουρκουμά. Άλλη ιδέα είναι να τον ανακατέψουμε μαζί με βρασμένο αναποφλοίωτο ρύζι, κύμινο, κάρδαμοσταφίδες και ξηρούς καρπούς. Προσθέτουμε σε νερό που βράζει για να φτιάξουμε μακαρόνια ζέας ντίνκελ, καμούτ, κτλ. Ταιριάζει στα γεμιστά και στο μπριάμ στο φούρνο. Σε σούπες λαχανικών ή κόκκινες σάλτσες για μακαρόνια. Σε όσπρια όπως φακές, φασόλια, γίγαντες στο φούρνο κτλ. Για μια σπέσιαλ πατατοσαλάτα. Αλλά και σε μείγμα τσαγιού αφού το βράσετε μαζί με τζίντζερ. Η κανέλλα κεϋλάνης από τη μεριά της ταιριάζει υπέροχα σε διάφορα ροφήματα, όπως το τσάι ο καφές. Δίνει άρωμα και γεύση σε γλυκά και γενικά στη ζαχαροπλαστική αλλά και σε κοκκινιστά φαγητά!

κουρκουμάς+Κανέλλα κεϋλάνης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *