Μεσημεριανό, Συνταγές, Φρούτα & Λαχανικά

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΣΕΣΚΟΥΛΟ Vegeterian

spinach-lasagna

ΥΛΙΚΑ – Σάλτσα: 9 λαζάνια  – ψιλοκομμένες ελιές bio  – 10 μανιτάρια bio σκούρα και λευκά -1 κ.γ. ψιλοκομμένο σκόρδο bio – 2 κ.σ. νερό – 4 κούπες τοματοχυμό bio – bio ΥΛΙΚΑ – Γέμιση: 300 γρ σέσκουλο bio ψιλοκομμένο  – 450 γρ τόφου rosso πικάντικο bio – 1 κ.γ. αλάτι Mεσολογγίου- 2 κ.σ. διατροφική μαγιά (προσθέτει μία γεύση τυριού) -2 κ.γ. ρίγανη – 1/2 κ.γ. δενδρολίβανο -1/8 κ.γ. πιπέρι κόκκινο. Προετοιμασία: Σοτάρεις τα μανιτάρια με το σκόρδο για ναφτιάξεις τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά με τις δύο κουταλιές νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα κατεβάζεις από τη φωτιά μόλις είναι έτοιμα και τα ανακατεύεις με τη σάλτσα για τα ζυμαρικά και προσθέτεις όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις ελιές. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 190 βαθμούς. Απλώνεις τη μισή σάλτσα στη βάση ενός μικρού πυρέξ. Από πάνω βάλε μία στρώση λαζάνια, χρησιμοποιώντας τρία λαζάνια το ένα δίπλα στο άλλο, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους. Από πάνω άπλωσε το μισό μείγμα της γέμισης. Σκέπασε με άλλα τρία λαζάνια και από πάνω ρίξε το υπόλοιπο μείγμα της γέμισης. Σκέπασε με άλλα τρία λαζάνια και τέλος ρίξε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα. Σκέπασε το πυρέξ καλά με αλουμινόχαρτο και ψήσε για 30′ και χωρίς αλουμινόχαρτο άλλα 30′.  Βγάλε το πυρέξ από το φούρνο και ρίξε από πάνω τις ψιλοκομμένες ελιές. Καλή όρεξη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *