Οκτώβριος 2017

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗΣ

Η Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης εορτάζεται στις 20 Οκτωβρίου και ολοκληρώνει την «Εβδομάδα Δράσης για τα Οστά και τις Αρθρώσεις» Υπάρχουν πολλά συμπλήρωματα διατροφής που βοηθάνε κατά της οστεοπόρωσης, φτιαγμένα για ειδικούς ιατρικούς σκοπούς (συμπληρωματική ισορροπημένη διατροφή) για την διατροφική αντιμετώπιση των νόσων των αρθρώσεων. Επαναστατικά προϊόντα για την αντιμετώπιση οστεοαρθρίτιδας και ρευματοειδούς αρθρίτιδας.  Το Eggshellmembrane Plus περιέχει μεμβράνη φλοιού από αυγό, μη μετουσιωμένο κολλαγόνο τύπου 2 (UC-II) και boswellia (ινδικό λιβάνι). Το osteoporose pro περιέχει ανθρακικό ασβέστιο, ασβέστιο L-Pidolat, [...]

ΘΥΜΑΡΙΣΙΟ ΜΕΛΙ + ΦΡΕΣΚΙΑ ΓΥΡΗ ΟΡΕΙΝΗ

Θυμαρίσιο μέλι ακατέργαστο εξαιρετικής ποιότητας από ορεινές περιοχές του Ταϋγετου. Έχει εξαιρετικό άρωμα και γεύση και αποτελεί άριστο τονωτικό. Έχει αντισηπτικές ιδιότητες και βοηθάει στη γρήγορη επούλωση πληγών. Θεωρείται η καλύτερη ποικιλία παγκοσμίως, λόγω της εξαιρετικής γεύσης, του χρυσαφένιου χρώματος και των πολυάριθμων θρεπτικών του ιδιοτήτων. Η Γύρη είναι η θαυματουργή τροφή της μέλισσας. Περιέχει θεραπευτικές, θρεπτικές, τονωτικές ιδιότητες και η λήψη της καθημερινά φέρνει απίστευτα αποτελέσματα. Είναι εξαιρετικά φυσικό θρεπτικό προϊόν με τονωτικές ιδιότητες. Μία κουταλιά γύρη καλύπτει [...]

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΒΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

To κουλούρι ήρθε στην Ελλάδα μαζί με τους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας! Φθηνό, εύκολο και νόστιμο, το μικρό τραγανό σουσαμένιο κουλούρι αποτελεί  αγαπημένο σνάκ για όλες τις γεννιές. Αν και δεν έχει κατοχυρωμένη ονομασία προέλευσης, καθιερώθηκε με την ονομασία «κουλούρι Θεσσαλονίκης»! Η ιστορία του ξεκινάει την εποχή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και μεταφέρεται στην Κωνσταντινούπολη και μετέπειτα στη Θεσσαλονίκη. Η λέξη κουλούρι προέρχεται από τη βυζαντινή λέξη “κολλίκιον». Οι αρτοποιοί στους φούρνους ετοίμαζαν τα κουλούρια πριν ξημερώσει και η μυρωδιά [...]

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΧΟΡΤΑ ΜΕ ΨΩΜΙ ΝΤΙΝΚΕΛ

Τα χόρτα είναι πραγματικά μία από τις πολυτιμότερες τροφές της Ελληνικής Παραδοσιακής Διατροφής, γεγονός το οποίο πολλοί άνθρωποι και ιδιαίτερα νέοι αμελούν. Τα χόρτα ή λάχανα, όπως ονομάζονται σε κάποιες περιοχές της Μακεδονίας, είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, απαραίτητα για τον οργανισμό. Για τους αρχαίους Έλληνες, τους Ρωμαίους, τους Κινέζους και τους Άραβες, τα χόρτα είχαν θεραπευτικές ιδιότητες είτε μαγειρεμένα σε διάφορα φαγητά, είτε ως αφεψήματα.  Τρώγονται κυρίως βραστά, αλλά και ωμά σε σαλάτες και θεωρούνται ένα άριστο τονωτικό [...]

ΒΙΟ ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΨΩΜΙ VEGAN

Φτιάξτε γρήγορη πουτίγκα, με μπαγιάτικο ψωμί και με απλά βιολογικά υλικά! Αφαιρέστε την κόρα από το ψωμί, απλώστε μαρμελάδα και βάλτε τις δίπλα-δίπλα σε πυρέξ, προσθέστε μερικές σταφίδες bio, φετούλες από μήλα bio, αχλάδια bio, ξερά φρούτα bio. Χτυπήστε σε μπώλ 2 αυγά bio, 100 ml bio. γάλα, 180 ml. κρέμα γάλακτος bio, 4 κουτ. σούπ. ζάχαρη χρυσή bio, ξύσμα bio πορτοκαλιού και 1 βανίλια. Περιχύστε τις φέτες και ψήστε στους 180° για μισή ώρα. Στο τέλος πασπαλίζουμε με άχνη [...]

ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΩΜΙ ΜΑΣ ΤΟ ΠΡΩΪ

Μια νόστιμη και υγεινή πρόταση για πρωϊνο είναι φρέσκο βιολογικό ψωμί με Ελληνικό βιολογικό ταχίνι και Ελληνικό μέλι. Το ταχίνι είναι πολτοποιημένο σουσάμι και θεωρείται μία πολύ θρεπτική τροφή. Είναι πολύ δυναμωτικό και περιέχει καλά λιπαρά και φυτικές πρωτεΐνες μαζί με μία πλειάδα θρεπτικών συστατικών, όπως ασβέστιο και αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε. Το βιολογικό στραγγιστό γιαούρτι αποτελεί εξαιρετικό συνοδευτικό για το ψωμί μας, ιδιαίτερα αν έχει χαμηλά λιπαρά, καθώς περιέχει έναν πλούσιο συνδυασμό από πρωτεΐνες, ασβέστιο και μια πλειάδα ευεργετικών για [...]

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής γιορτάζεται στις 16 Οκτωβρίου από το 1945 που ιδρύθηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Greenpeace Περισσότεροι από 850 εκ. άνθρωποι εξακολουθούν να πεινούν σε όλο τον κόσμο. – 2 δισ. άνθρωποι υποφέρουν από χρόνια έλλειψη θρεπτικών ουσιών. – 40 εκ. άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από πείνα, ενώ καθημερινά παράγονται 356 κιλά δημητριακών ανά άτομο. Μεταξύ 1967- 1997, η παγκόσμια παραγωγή δημητριακών αυξήθηκε κατά 84% και ο [...]

Γιατί βιολογικό ψωμί?

Το βιολογικό ψωμί εκτός απ’το ότι είναι πολύ καλό για τη διατροφή μας  και ουσιαστικά αποτελεί τη βάση της, θυμίζει τη γεύση του χωριάτικου ψωμιού που έψηναν στον ξυλόφουρνο οι γιαγιάδες μας στο χωριό. Έχει πλούσια γεμάτη γεύση και δεν βαραίνει καθόλου το στομάχι. Μια φέτα είναι αρκετή. Επιπλέον μας γεμίζει με άφθονες βιταμίνες και ανόργανα στοιχεία, ενώ δεν επιβαρύνει τον οργανισμό μας με χημικά πρόσθετα. Βιολογικό ψωμί , είναι αυτό που φτιάχνεται με αλεύρι και μαγιά βιολογικής γεωργίας, [...]

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΥΓΟΥ

Η Παγκόσμια Ημέρα Αυγού γιορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Παρασκευή του Οκτωβρίου από τη Διεθνή Επιτροπή Ωοπαραγωγών, με σκοπό να μας υπενθυμίσει την υψηλή διατροφική αξία του αυγού (λίγες σχετικά θερμίδες, υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, ευρεία γκάμα βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων).