Αύγουστος 2017

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΣΥΚΑ

Τα σύκα είναι γνωστά από την αρχαιότητα και η θρεπτική τους αξία είχε αναγνωριστεί από τους αρχαίους Έλληνες, αιώνες καθώς οι αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων κατανάλωναν πριν τα αγωνίσματα φρέσκα, αλλά και ξηρά σύκα. Περιέχουν φυσικά και πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά σε μικρότερες ποσότητες. Από αυτά ξεχωρίζουν τα αντιoξειδωτικά συστατικά, τη βιταμίνη C, τα φλαβονοειδή και τις πολυφαινόλες. Συνεπώς τα σύκα είναι πασίγνωστα για τις υπακτικές και τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Τέλος, ο σίδηρος, ο φώσφορος και το φυλλικό [...]

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥΛΤΑΝΙΝΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Το σταφύλι αποτελεί έναν πολύτιμο σύμμαχο όχι μόνο για την υγεία μας αλλά και την ομορφιά μας. Η κατεξοχήν εποχή των σταφυλιών είναι από το τέλη Αυγούστου, το φθινόπωρο και πολλοί το θεωρούν ως «βασιλιά» των φρούτων χάρη στα ασύγκριτα συστατικά του. Άμεσα συνδεδεμένο με την ελληνική μυθολογία, το σταφύλι εντυπωσιάζει με τη χαρακτηριστική νόστιμη γεύση του, την αξιόλογη αντιοξειδωτική του δράση και την υψηλή περιεκτικότητά του σε θρεπτικά συστατικά. Περιέχει κάλιο, βιταµίνες Α, Β και C, ενώ ανεξαρτήτου [...]

Ιούλιος 2017

ΤΑΜΠΟΥΛΕ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΗΓΟΥΡΙ ΜΕ ΓΑΛΑ

2 ματσάκια μαϊντανό , 6-7 κρεμμυδ. φρέσκα ψιλοκομμένα, 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 αγγούρι με την φλούδα πλυμένο, 4 ντομάτες, 4 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, 1½ φλ. πληγούρι ελληνικό με γάλα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Βάζουμε το πληγούρι σε μπολ και το σκεπάζουμε με ζεστό νερό ίσα που να το καλύπτει και το αφήνουμε να μείνει και να ρουφήξει το υγρό για 10΄-15΄. Ψιλοκόβουμε σε μικρά καρέ τις ντομάτες και το αγγούρι. Βάζουμε τα καρέ σε ένα μπολ. [...]

ΚΕΪΚ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ (Ισπανική συνταγή)

Το αλεύρι αμυγδάλου περιέχει λιπαρά και υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και βιταμίνη Ε. Με το αλεύρι αμυγδάλου, μπορείτε να προσθέσετε χρώμα, υφή και γεύση στα γλυκά και στα φαγητά της καθημερινής διατροφής σας. Είναι ιδιαίτερα θρεπτικό και εύκολο στη χρήση. Για όσους παρακολουθούν τον γλυκαιμικό δείκτη, το αλεύρι αμυγδάλου είναι υψηλό σε πρωτεΐνη, χαμηλό σε υδατάνθρακες και σάκχαρα. Δεν περιέχει γλουτένη, δεν είναι αποβουτυρωμένο, καθιστώντας το μια καλή πηγή απαραίτητων λιπαρών οξέων που βρίσκουμε στα ωμά αμύγδαλα. [...]

ΒΙΟΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙ

ΥΛΙΚΑ: 8 πιπεριές για γέμισμα ΒΙΟ – 2 ποτήρια ψιλοκομμένα μανιτάρια λευκά ΒΙΟ-2 κουταλιές ρύζι Καρολίνα ΒΙΟ για κάθε πιπεριά και ντομάτα – 2 κρεμμύδια κόκκινα ξερά ΒΙΟ – 2 ώριμες ντομάτες ΒΙΟ– 2 καρότα ΒΙΟ– μαϊντανό ΒΙΟ – πιπέρι – αλάτι – μπόλικο λάδι ΒΙΟ.  Αδειάζουμε το εσωτερικό των λαχανικών, ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, τα καρότα ανακατεύουμε  και αναμειγνύουμε όλα τα υλικά με το ρύζι. Προσθέτουμε το μαϊντανό, το λάδι το αλάτι, το πιππέρι ανακατεύουμε και γεμίζουμε [...]

7 ΤΟΠ ΦΡΟΥΤΟΛΑΧΑΝΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

7 Τροφές  για ενυδάτωση του οργανισμού: 1. Καρπούζι. Αυτό το καταπληκτικό φρούτο, περιέχει 92% νερό και είναι επίσης πλούσιο σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες, όπως οι βιταμίνες Α, Β6, Β1 C. Φάτε το σαν σνακ ή κυρίως γεύμα ή ακόμα και στην παραλία όπου η έκθεση στον ήλιο προκαλεί αύξηση του ιδρώτα και προάγει την αφυδάτωση του οργανισμού. 2. Πεπόνι Αυτό το νόστιμο φρούτο αποτελείται και αυτό από 90% νερό και περιέχει πολύ βιταμίνη C. Αντί να καταναλώσετε άλλα καλοκαιρινά φρούτα με λιγότερο ποσοστό νερού, το [...]

ΨΩΜΙ ΠΟΛΥΣΠΟΡΟ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

Φτιάχνουμε πρωϊνό με Βούτυρο γίδινο, Μέλι Ταϋγετου και Ψωμί Πολύσπορο bio. Mία φέτα ψωμί με βούτυρο και μέλι στο πρωινό ή στο απογευματινό είναι σωστή επιλογή, ιδιαίτερα για τα παιδιά. Aς μην ξεχνάμε ότι τα παιδιά χρειάζονται απαραιτήτως το λίπος και ειδικά τη χοληστερίνη στις μικρές ηλικίες, γιατί χωρίς αυτά δεν μπορούν να αναπτυχθούν σωστά. Bέβαια, λέμε «όχι» στην υπερβολή, ιδιαίτερα στα λίπη. Ένα κουταλάκι βούτυρο την ημέρα συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας ισορροπημένης διατροφής.

ΜΑΥΡΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Μαύρα σταφύλια βιολογικά Κορινθίας, χωρίς κοκούτσι. Όλα τα σταφύλια είναι ευεργετικά για την υγεία, αλλά τα πιο σκούρα είναι τα πιο πολύτιμα, λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ρεσβερατρόλη. Η ρεσβερατρόλη είναι μια φυσική αντι-παθογόνα ένωση που βρίσκεται στη φλούδα των σκουρόχρωμων σταφυλιών και άλλων φρούτων και λαχανικών με κοκκινωπό χρώμα και αποτελεί ένα φυσικό αντιβιοτικό που παράγουν τα φυτά για την άμυνά τους. Στα σταφύλια, αυτά που είναι βαθιά πορφυρού ή μαύρου χρώματος, περιέχουν την υψηλότερη συγκέντρωση ρεσβερατρόλης και [...]

VEGAN SMOOTHIE ME ΡΟΦΗΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΒΡΩΜΗ

Λαχταριστό Vegan smoothie χωρίς λακτόζη. ΥΛΙΚΑ:  1 μπανάνα ΒΙΟ, 1 μεγάλο ροδάκινο ΒΙΟ, 1 φλιτζάνι Ρόφημα Βρώμης ΒΙΟ, 1 κουτ. σούπας Πίτουρο Βρώμης ΒΙΟ,  λίγη κανέλα. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέστε ένα κουταλάκι γλυκού μέλι. Χτυπάτε όλα μαζί στο μούλτι, σερβίρετε σε ποτήρι και απολαμβάνετε!  Τips: Η ιδανική ώρα για να πάρετε πρωινό είναι γύρω στη μισή ώρα μετά το ξύπνημα.  Αν γυμνάζεστε το πρωί φροντίστε να έχετε ολοκληρώσει το πρωινό σας τουλάχιστον 1 ώρα πριν την άσκηση, αλλά [...]

ΥΓΙΕΙΝΑ ΒΙΟ ΤΟΣΤ ΜΕ ΓΛΥΚΙΑ ΚΑΙ ΑΛΜΥΡΗ ΓΕΥΣΗ

Φτιάξτε 2 υ­γι­εινά τοστ πολύ εν­δι­α­φέ­ροντα και νό­στιμα που μπο­ρούν να παρασκευαστούν όπου και αν βρίσκεστε.  1) τοστ  με αβοκάντο και βραστά αυγά (για αλμυρή γεύση) και συνδυάστε το με φρέσκο χυμό πορτοκάλι. Πρόκειται για ένα τέλεια ισορροπημένο πρωινό, υψηλό σε πρωτεΐνες και καλά λιπαρά, με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Είναι πολύ χορταστικό και λόγω των καλών λιπαρών και των πρωτεϊνών που περιέχει σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. ΥΛΙΚΑ: 2 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως bio – 1 αυγό bio [...]