Μάρτιος 2017

ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΤΡΙΧΡΩΜΗ ΚΙΝΟΑ

Η Τρίχρωμη κινόα είναι ένα από τα πιο υγιεινά δημητριακά μεγάλης θρεπτικής αξίας κατηγορίας superfoods. Εξαιρετική τροφή για παιδιά και ηλικιωμένους. Δεν περιέχει γλουτένη και είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, βιταμίνες συμπλέγματος β, κάλιο, σίδηρο και ψευδάργυρο. Από πρωτεϊνική άποψη πλησιάζει του κόκκινου κρέατος με πολύ χαμηλότερα λιπαρά από αυτές τις τροφές και περισσότερες πολύτιμες φυτικές ίνες. Μαγειρεύται όπως το ρύζι. Θρεπτική αξία ανά 100 g: Ενέργεια  1593kj / 368 kcal , Υδατάνθρακες  57,1 g Πρωτεϊνη  14,1 g, Λιπαρά [...]

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΣΑΛΑΤΑ

2 κολοκυθάκια bio 2 μελιτζάνες bio 2 πιπεριές κόκκινες bio 2 πιπεριές πράσινες bio 500 γραμμάρια μανιτάρια σκούρα bio dressing 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο bio 2 κουταλιές της σούπας ξίδι bio 2 σκελίδες σκόρδο bio, λίγο μαϊντανό. Bάζουμε τις πιπεριές στη σχάρα και τις ψήνουμε μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους. Αφήνουμε να κρυώσουν για 10 με 15 λεπτά και αφαιρούμε τη φλούδα τους. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε στη σχάρα να ψηθούν για 2 με 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Κόβουμε [...]

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΑΞΙΛΑΡΑΚΙΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ και ΡΟΦΗΜΑ ΡΥΖΙΟΥ ΑΜΥΓΔΑΛΟ

Βιολογικά Μαξιλαράκια χωρίς γλουτένη με γέμιση φράουλας. Ένα εξαιρετικός τρόπος για να ξεκινήσετε την ημέρα σας. Χαμηλό σε λιπαρά. Χωρίς σόγια. Κατάλληλο και για χορτοφάγους, vegans κ.α. Θρεπτική αξία ανά 100 g: Ενέργεια 378 kcal/1604 kj – Υδατάνθρακες 81,2g σάκχαρα 22,2g-Πρωτεϊνη 7,1g–Λιπαρά 2,3 g–κορεσμ. 0,4g – Αλάτι 0,25 g Ρόφημα Ρυζιού ΑΜύγδαλο Χωρίς Γλουτένη. Βιολογικό γάλα με γεύση αμύγδαλο που αποτελεί θρεπτικό υποκατάστατο γάλακτος για δυσανεξία στη λακτόζη και στη γλουτένη. Γευστικό και εύπεπτο ρόφημα με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, Ιδανικό σαν ζεστό/κρύο [...]

ΡΥΖΙ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΑ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΟ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ.

Μαγειρεύουμε ρύζι με σταφίδα και κουρκουμά. 350 γρ. ρύζι basmati bio 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι λευκό bio, σε ψιλά κομμάτια 1 σκελίδα σκόρδου bio, ψιλοκομμένη 50 γρ. κουκουνάρια, καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι για 1’-2’ Λίγο άνιθο bio ψιλοκομμένo Λίγο Φρέσκο κουρκουμά bio μικρά κυβάκια 80 ml ελαιόλαδο bio αλάτι, πιπέρι λίγο κουρκουμά σκόνη.  Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Προσθέτουμε το σκόρδο, τον κουρκουμά, αλατοπίπερο και το ρύζι και συνεχίζουμε το [...]

ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΓΙΕΝ, ΟΥΓΚΑΝΤΑ, ΤΣΙΛΙ

Πιπεριά καγιέν, πιπεριά ουγκάντα, πιπεριά τσίλι,  τρία είδη καυτερής πιπεριάς που είναι γνωστή για την παραγωγή θερμότητας και για τη χρήση τους στα πικάντικα φαγητά. Για να ταξινομηθούν βάση αυτής της ιδιότητας υπάρχει η κλίμακα Scoville. Η Scoville Κλίμακα δημιουργήθηκε από τον Wilbur Scoville στις αρχές του 20ού αιώνα, για να μετρά την ποσότητα της καψαϊκίνης σε κάθε είδος πιπεριάς. Η καψαϊκίνη είναι η δραστική χημική ουσία μέσα στις πιπεριές που τις καθιστά πικάντικες. Πρόσφατα, ερευνητές ανακάλυψαν ότι η [...]

ΧΑΛΒΑΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΒΙΟ ΜΕ ΚΑΚΑΟ

Χειροποίητος χαλβάς Βεροίας με κακάο, ολικής άλεσης bio. Ο χαλβάς παρασκευάζεται από ταχίνι  (πολτό σουσαμιού), το οποίο παραδοσιακά συνδυάζεται με ζάχαρη, μέλι ή πετιμέζι κ.α. Αυτό που προσδίδει στην λευκή καραμέλα την ελαστικότητα και την μαστιχωτή υφή της είναι ένα πολύ πικρό και στυφό υγρό από χαλβαδόρριζα (ή τσουένι). Η ονομασία του προέρχεται από την αραβική ρίζα hulw (χαλβά) που σημαίνει γλυκό. Πέρασε στην Ελληνική κουζίνα προς το τέλος του 12ου αιώνα. Τα σύγχρονα διατροφικά αδιέξοδα που δημιούργησε η [...]

15 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή

15 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή. Καθιερώθηκε το 1983 με απόφαση του ΟΗΕ, σε ανάμνηση  ομιλίας του Κένεντι που έθεσε τις βάσεις του καταναλωτικού κινήματος. Οι καταναλωτές είναι η μεγαλύτερη οικονομική μονάδα, η οποία επηρεάζει, αλλά και επηρεάζεται σχεδόν από κάθε δημόσια ή ιδιωτική οικονομική απόφαση. Τα τέσσερα βασικά καταναλωτικά δικαιώματα είναι Ικανοποίηση των βασικών αναγκών, ασφάλεια, πληροφόρηση και επιλογή.

ΤΣΑΪ ΚΟΚΤΕΙΛ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ

Aρωματικό τσάι κόκκινων φρούτων από ιβίσκο, σαμπούκο, φραγκοστάφυλλο. Άρωμα και γεύση. Ο σαμπούκος είναι ότι πρέπει για τη θεραπεία κρυολογημάτων και γρίπης. Ο ιβίσκος έχει διουρητικές ιδιότητες. Δοσολογία: 12-15gr σε 1lt νερό. Βρασμός: 3΄- 4΄min. τσάι κόκκινων φρούτων

ΜΕΛΙ ΑΝΘΕΩΝ και ΤΣΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ

Μέλι ανθέων εξαιρετικής ποιότητας ακατέργαστο από τις ορεινές περιοχές Ταϋγετου. Το ανθόμελο παράγεται από νέκταρ λουλουδιών και το μέλι μελιτωμάτων που παράγεται από το χυμό του πεύκου κ.α. Σπάνιο δώρο της φύσης, ελιξήριο νεότητας και μακροζωίας. Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά με 70 διαφορετικές ουσίες για όλα τα στάδια της ζωής. Τσάι για το κρυολόγημα και το βήχα, με  Σαμπούκο ο οποίος  είναι ότι πρέπει για τη θεραπεία κρυολογημάτων και γρίπης. Μειώνει την καταρροή των βρόγχων,  του άνω αναπνευστικού και βοηθάει [...]

ΠΑΤΑΤΕΣ ΨΗΤΕΣ ΣΑΝ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ

Θα χρειαστούμε: 1/2 κιλό πατάτες bio – 3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο bio,  αλάτι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C και ζεσταίνουμε τη λαμαρίνα του. Βήμα 1. Κόβουμε τις πατάτες  σε μέγεθος όπως όταν τηγανίζουμε. Βήμα 2. Βράζουμε νερό αλατισμένο σε κατσαρόλα. Βυθίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 6΄-7΄, τις αφήνουμε να στραγγίσουν καλά σε σουρωτήρι, να φύγει όσο περισσότερο νερό έχουν μαζέψει. Βήμα 3. Βγάζουμε την καυτή λαμαρίνα από το φούρνο και ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.  Πασπαλίζουμε με [...]