Πρωινό

ΝΙΦΑΔΕΣ ΒΡΩΜΗΣ ΒΙΟ

nifades-vromis-chondres

Θρεπτική αξία ανά 100 gr:
B – Γλυκάνες     5 g
Ενέργεια   365 kcal /1530kj
Υδατάνθρακες     58 g
– σάκχαρα           1,3 g
Πρωτεϊνη              14 g
Λιπαρά                8,9 g
– κορεσμένα        1,2 g
Ίνες                       11 g
Αλάτι               0,005 g
Νιφάδες Βρώμης με Β-Γλυκάνες, ιδανικές με γάλα, γιαούρτι, ροφήματα σόγιας δημητριακών, καρπών και μούσλι.
Οι Β-γλυκάνες είναι μια κατηγορία φυτικών ινών που ασκούν υποχοληστερολαιμική δράση, μειώνοντας τα επίπεδα λιπιδίων που σχετίζονται με τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων. Παράλληλα, τα αντιοξειδωτικά συστατικά που περιέχει, συμβάλλουν στην προστασία των αγγείων από τη δράση των ελευθέρων ριζών, καθυστερώντας έτσι τη διαδικασία της αθηρωμάτωσης και μειώνοντας περαιτέρω τον καρδιαγγειακό κίνδυνο.
Συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος: Η υψηλή περιεκτικότητα της βρώμης σε φυτικές ίνες βοηθά στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας του εντέρου, καθώς επίσης και στην πρόληψη και αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας. Επιπλέον, η βρώμη αποτελεί πηγή πρεβιοτικών συστατικών που προάγουν την ανάπτυξη και διατήρηση της φυσιολογικής μικροχλωρίδας του εντέρου, η οποία με τη σειρά της εξασφαλίζει τη σωστή λειτουργία του.
Ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού και βοηθούν στην πρόληψη ασθενειών: Τα αντιοξειδωτικά συστατικά που περιέχει η βρώμη ενισχύουν τη δράση του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ παράλληλα δρουν προστατευτικά ενάντια στη βλαβερή επίδραση των ελευθέρων ριζών, μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων. Επιπλέον, οι β-γλυκάνες αυξάνουν τη δράση ορισμένων κυττάρων της άμυνας του οργανισμού έναντι ιών και βακτηρίων.
Βοηθούν επίσης στη ρύθμιση του σωματικού βάρους: Οι φυτικές ίνες που περιέχονται στη βρώμη αυξάνουν το ιξώδες του περιεχομένου του στομάχου και καθυστερούν τη διαδικασία της πέψης. Με αυτόν τον τρόπο προάγουν το αίσθημα του κορεσμού, συμβάλλοντας στην καλύτερη διαχείριση του σωματικού βάρους.
Διευκολύνουν την καλύτερη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα: Η καθυστέρηση της διαδικασίας της πέψης, που προκαλείται από την αυξημένη περιεκτικότητα της βρώμης σε φυτικές ίνες, βοηθά επίσης στην καλύτερη και ομαλότερη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα, αποτρέποντας απότομες αυξομειώσεις και μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης ινσουλινοαντίστασης και σακχαρώδη διαβήτη.

Βρείτε το εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *