Φρούτα & Λαχανικά

ΝΤΟΜΑΤΑ ΡΟΜΑ ΓΙΑ ΣΑΛΤΣΑ

Διαλέγετε ώριμες ντομάτες ρόμα  τις αλέθετε στο multi να γίνουν πολτός. Ρίχνετε τον πολτό σε χύτρα ταχύτητος και βράζετε για 1 λεπτό ή σε απλή κατσαρόλα για 20 λεπτά.  Αδειάζετε τον πολτό όπως είναι καυτός στα ειδικά βάζα που έχετε φροντίσει να ζεματίσετε από πριν. Προσθέστε αλάτι στα βάζα σε αναλογία 1κγ αλάτι για 500ml σάλτσα.  Αναποδογυρίζετε τα βάζα ώστε η θερμότητα της σάλτσας να σφραγίσει το καπάκι του βάζου και τα αφήνετε έτσι μέχρι να κρυώσουν. Μπορείτε αν θέλετε μαζί με τη ντομάτα να αλέσετε και κρεμμύδι και μαιντανό και έτσι θα έχετε έτοιμη σάλτσα για ζυμαρικά, λαδερά κ.α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *