Βραδυνό, Μεσημεριανό, Συνταγές

ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ Vegetarian

omeleta

Μερίδες 6-8 αυγά bio – 250 γραμ. ντομάτες bio – 150 γραμ. μανιτάρια σκούρα bio – 4 φρέσκα κρεμμυδάκια bio – 300 γραμμάρια φασολάκια bio λεπτά (κατεψυγμένα),- λευκό ξηρό κρασί – 1 ματσάκι μαϊντανό bioρίγανη φρέσκια bio- τυρί τριμμένο bio – λίγο γάλα bio – μισό κουταλάκι πάπρικα γλυκιά – 1 κουταλάκι μπούκοβο τριμ. –  150 γραμμάρια τυρί φέτα bio – λίγο βουτυράκι bio – αλάτι.

Προετοιμασία: Βράζουμε τα φασολάκια για πέντε λεπτά. Τα κόβουμε περίπου 3 cm. Κόβουμε τις ντομάτες σε φετούλες στρογγυλές. Ψιλοκόβουμε σε ροδέλες τα κρεμμυδάκια, τα σωτάρουμε στο λάδι για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε και τις ντομάτες και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά, σβήνουμε με κρασί. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τα φασόλια και ανακατεύουμε για λίγο. Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με αλάτι, τα πιπέρια και λίγο γάλα, προσθέτουμε τον μαϊντανό, τη ρίγανη και προσθέτουμε και το μείγμα των λαχανικών. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και ρίχνουμε μέσα την ομελέτα, βάζουμε πάνω το τυρί σε φέτες και ψήνουμε την ομελέτα στους 190ο για 30-35 λεπτά. Σερβίρουμε την ομελέτα είτε ζεστή. Καλή επιτυχία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *