Μεσημεριανό, Συνταγές

ΠΡΑΣΟΣΕΛΙΝΟ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ Ή ΧΩΡΙΣ, ΜΙΑ ΒΕΡΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

chirino-me-selinoriza-ke-prasa-stin-katsarola

  • 1 κιλό πράσα bio (περίπου 3 μεγάλα)
  • 1/2 κιλό σελινόριζα bio
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο bio
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κόκκινο ξερό bio
  • αλάτι, πιπέρι, χυμό από 2 λεμόνια bio.
  • 3 αυγά bio.
  • 2 κιλά χοιρινό bio σε κομμάτια (μπούτι ή ψαρονέφρι).  Ρίχνουμε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, σωτάρουμε το κρέας να πάρει ελαφρά χρώμα και προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι. Αν δεν έχουμε κρέας σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί και προσθέτουμε ζεστό νερό (να μισοσκεπαστεί το κρέας). Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει. Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε αλατισμένο νερό και μόλις κοχλάσει ρίχνουμε τη σελινόριζα και τα πράσα για 7-10 λέπτά να ζεματιστούν και τα σουρώνουμε. Δέκα λεπτά πριν κλείσουμε το κρέας προσθέτουμε τα ζεματισμένα λαχανικά ανακινώντας ελαφρά την κατσαρόλα να πάνε παντού (προσέχουμε με κουτάλα μην τα λιώσουμε). Αφήνουμε να βράσουν για δέκα λεπτά περίπου. Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Σε μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά και προσθέτουμε σταδιακά το χυμό λεμονιού. Περιχύνουμε το φαγητό και ανακινούμε την κατσαρόλα να πάει παντού.  Ποσότητα περίπου για 8 άτομα. Vegeterian, μπορείτε να φτιάξετε τη συνταγή χωρίς κρέας. Καλή σας όρεξη!!!   Πεντανόστιμο φαγητό και απολύτως υγιεινό πλούσιο σε βιταμίνη Α, C και άλλων αντιοξειδωτικών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *