Μεσημεριανό, Πρωινό, Υγεία & Ευεξία

ΨΩΜΙ ΕΣΣΑΙΩΝ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ COCO GHEE ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΚΟΥΜΑΡΙΑΣ

ΨΩΜΙ-ΕΣΣΑΙΩΝ-GHEE-MELIΈνα πεντανόστιμο vegan και ελαφρύ πρωϊνό με ψωμί Εσσαίων, Βούτυρο καρύδας coco ghee και Μέλι Ταϋγετου Kουμαριάς. Το ψωμί Εσσαίων είναι ψωμί από φυτρωμένο σιτάρι. Δεν περιέχει μαγιά, λιπαρά, αυγά, ζάχαρη ή γαλακτοκομικά προϊόντα. Θεωρείται το πιο υγιεινό ψωμί γιατί έχει φτιαχτεί από επιλεγμένο σιτάρι και καθαρό φιλτραρισμένο νερό. Εκτός αυτού το σιτάρι που χρησιμοποιείται είναι πιστοποιημένο βιολογικό. Φτιάχνεται από φυτρωμένο σπόρο σιταριού με μία διαδικασία που απαιτεί χρόνο και γνώση της τεχνική, έτσι όπως φτιαχνόταν το ψωμί πριν από χιλιάδες χρόνια. Για αυτό δεν είναι διαδεδομένο στις μεγάλες παραγωγικές μονάδες ψωμιού. Με πολύ απλά λόγια, πρόκειται για ψωμί που έχει φτιαχτεί από αλεσμένο φυτρωμένο σπόρο σιταριού, που στη συνέχεια έχει αφυδατωθεί χωρίς να ψηθεί κανονικά σε φούρνο. Με αυτό τον τρόπο το φυτρωμένο σιτάρι παραμένει «ζωντανό» και έτσι το τελικό αποτέλεσμα είναι γεμάτο με θρεπτικά συστατικά και αληθινή ενέργεια κατευθείαν από τον ήλιο! Ο φυτρωμένος σπόρος σταριού έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και ένζυμα. Έχει λίγες θερμίδες και το σημαντικό είναι ότι ανά θερμίδα περιέχει περισσότερα θρεπτικά συστατικά από κάθε άλλο είδος ψωμιού. Τα Πολύπλοκα άμυλα στο σιτάρι μετατρέπονται σε φυσικά σάκχαρα, παρέχοντας έτσι μια εύπεπτη και πλούσια πηγή ενέργειας. Είναι μία τροφή γεμάτη αληθινή ενέργεια που διαρκεί αφού οι υδατάνθρακες που περιέχει είναι πολυσύνθετοι και ανεπεξέργαστοι.   Επειδή το ψωμί Εσσέων περιέχει ολόκληρο το σπόρο του σιταριού, μαζί και το πίτουρο από το φλοιό, το ψωμί που παράγεται περιέχει σχεδόν διπλάσιες φυτικές ίνες  από κάθε άλλο τύπο ψωμιού. Μοιάζει με κέικ και είναι πολύ χορταστικό και πολύ νόστιμο! Tο βούτυρο COCO GHEE είναι μίξη από εκλεπτισμένο βούτυρο bio και μη ραφιναρισμένο λάδι καρύδας bio. Το γκι δίνει πιάτα με ευχάριστη βουτυρένια γεύση και το λάδι καρύδας προσθέτει μια νότα από άρωμα καρύδας. Είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός για ασφαλές και υγιεινό τηγάνισμα αφού δεν βγάζει βλαβερές ουσίες σε υψηλές θερμοκρασίες. Το μέλι από κουμαριά έχει ιδιόμορφη πικρόγλυκη γεύση και κρυσταλλώνει γρήγορα. Παγκοσμίως ονομάζεται ως μέλι της εκατονταετίας γιατί παράγεται σπάνια “σχεδόν κάθε 100 χρόνια ” στη νήσο Κορσική της Γαλλίας και εξάγεται αποκλειστικά στις πλούσιες αραβικές χώρες. Στην Ελλάδα παράγεται σχεδόν κάθε χρόνο στην Πελοπόννησο και στη Χαλκιδική και είναι ιδιαίτερα τονωτική τροφή για τον άνθρωπο και τις μέλισσες. Έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα, ειναι καλό ακόμα και για διαβητικούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *