ΡΥΖΙ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΑ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΟ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ.

ryzi-me-stafida

Μαγειρεύουμε ρύζι με σταφίδα και κουρκουμά.

  • 350 γρ. ρύζι basmati bio
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι λευκό bio, σε ψιλά κομμάτια
  • 1 σκελίδα σκόρδου bio, ψιλοκομμένη
  • 50 γρ. κουκουνάρια, καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι για 1’-2’
  • Λίγο άνιθο bio ψιλοκομμένo
  • Λίγο Φρέσκο κουρκουμά bio μικρά κυβάκια
  • 80 ml ελαιόλαδο bio
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο κουρκουμά σκόνη.  Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Προσθέτουμε το σκόρδο, τον κουρκουμά, αλατοπίπερο και το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 – 4 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λαδωθούν καλά. Ρίχνουμε 650 ml νερό και βράζουμε για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 12 – 14 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το ρύζι και να απορροφήσει όλα τα υγρά. Αποσύρουμε και ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα. Ρίχνουμε το κουκουνάρι, τον άνιθο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε απαλά, αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά και σερβίρουμε.

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *