Συνταγές, Φρούτα & Λαχανικά

ΣΑΛΑΤΑ VEGAN ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΠΛΗΓΟΥΡΙ ΒΙΟ

ΣΑΛΑΤΑ-ΜΕ-ΑΒΟΚΑΝΤΟ

3-4 φύλλα μαρούλι bio1 ώριμο αβοκάντο bio1/3 φλ. πλιγούρι χονδρό bio1/2 φλ. καλαμπόκι βρασμένο bio – 1 ντομάτα bio1 ματσάκι μαιντανό (5-6 κλώνους) 3-4 φύλλα βασιλικός τριμ. – 1/2 κουτ. γλυκού δυόσμο ξερό 1 κουταλιά ελαιόλαδο bio – πιπέρι – αλάτι – λεμόνι bioλίγο  κρεμμύδι ξερό bio. Αφού έχει καθαριστεί το αβοκάντο και έχουμε βγάλει το κουκούτσι, το κόβουμε σε κύβους. Προσθέτουμε το πλιγούρι αφού το έχουμε βράσει. Ψιλοκόβετε την ντομάτα, το μαιντανό και τα κρεμμυδάκια και τα προσθέτουμε στο μπωλ με το αβοκάντο. Κόβουμε το μαρούλι σε λεπτές λωρίδες του μισού εκατοστού περίπου και το βάζουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Τέλος προσθέτετε , το καλαμπόκι (αφού το έχσουμε βράσει), το βασιλικό, το δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι, το λεμόνι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Η σαλάτα μας (ή καλύτερα το γευματάκι μας ) είναι παραλλαγή του ταμπουλέ με αβοκάντο, έτοιμη στο πι και φι.  Καλή όρεξη!

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *