3-4 φύλλα μαρούλι bio – 1 ώριμο αβοκάντο bio – 1/3 φλ. πλιγούρι χονδρό bio – 1/2 φλ. καλαμπόκι βρασμένο bio – 1 ντομάτα bio – 1 ματσάκι μαιντανό (5-6 κλώνους) 3-4 φύλλα βασιλικός τριμ. – 1/2 κουτ. γλυκού δυόσμο ξερό – 1 κουταλιά ελαιόλαδο bio – πιπέρι – αλάτι – λεμόνι bio – λίγο κρεμμύδι ξερό bio. Αφού έχει καθαριστεί το αβοκάντο και έχουμε βγάλει το κουκούτσι, το κόβουμε σε κύβους. Προσθέτουμε το πλιγούρι αφού το έχουμε βράσει. Ψιλοκόβετε την ντομάτα, το μαιντανό και τα κρεμμυδάκια και τα προσθέτουμε στο μπωλ με το αβοκάντο. Κόβουμε το μαρούλι σε λεπτές λωρίδες του μισού εκατοστού περίπου και το βάζουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Τέλος προσθέτετε , το καλαμπόκι (αφού το έχσουμε βράσει), το βασιλικό, το δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι, το λεμόνι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Η σαλάτα μας (ή καλύτερα το γευματάκι μας ) είναι παραλλαγή του ταμπουλέ με αβοκάντο, έτοιμη στο πι και φι. Καλή όρεξη!