Βραδυνό, Μεσημεριανό

ΒΟΥΒΑΛΙΣΙΟ ΚΡΕΑΣ

117803

To βουβαλίσιο κρέας έχει αποσπάσει διθυράμβους για την πιοότητα και τη γεύση του. Τα τελευταία χρόνια, έχει κατορθώσει να προσελκύσει το ενδιαφέρον εστιατόρων και καταναλωτών… Είναι πολύ ανώτερο από όλα σχεδόν τα κρέατα σε θρεπτική αξία και με πολύ λιγότερες θερμίδες. Είναι βιολογικό από  μόνο του διότι  τρέφεται  ελεύθερο σε φυσικές  συνθήκες  χωρίς  αντιβιoτικά και  από τη φύση του έχει πολλά αντισώματα  οπότε δε  χρειάζεται ανθρώπινη  παρέμβαση. Τα χαρακτηριστικά του κρέατος των βούβαλων (100 γραμμάρια) σε σχέση με το μοσχάρι είναι τα εξής:

– Το κρέας του βουβαλιού έχει 131 θερμίδες, ενώ το κρέας του μόσχου 289 θερμίδες.

– Οι πρωτεΐνες του βουβαλιού είναι 26,83 γραμμάρια, έναντι 24,07 γραμμάρια του μόσχου.

– Το κρέας του βουβαλιού διαθέτει 1,8 γραμμάρια λίπος, ενώ του μόσχου 20,69 γραμμάρια.

– Τα κορεσμένα λιπαρά του βουβαλιού είναι 0,6 γραμμάρια, ενώ του μόσχου είναι 8,13 γραμμάρια.

– Η χοληστερόλη του βουβαλιού είναι 61 mg, ενώ του μόσχου 90 mg.

– Περιέχει ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, ψευδάργυρο, χαλκό και μαγγάνιο.

– Ο σίδηρος του κρέατος βουβαλιού είναι 2, ενώ του βοδινού είναι 0,3-1,6.

Το κρέας των βούβαλων συγκριτικά με το μοσχαρίσιο έχει σκουρότερο χρώμα, λιγότερο ενδομυϊκό λίπος, λευκότερο χρώμα λίπους και παρόμοια οργανοληπτικά χαρακτηριστικά.

Κρέας που έχει μπει σε όλα τα gourmet εστιατόρια της Ελλάδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *