GreenFamily News, vegan, Απογευματινό, Βραδυνό, Μεσημεριανό, Προσφορές, Πρωινό, Συνταγές, Υγεία & Ευεξία, Φρούτα & Λαχανικά

3 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ ΤΟΦΟΥ

2bb009f33639b0296d4fda43e4340edaΤο έχουμε ακούσει και δεν το έχουμε γευτεί ακόμη;

Θα μας εκπλήξει ευχάριστα και θα μπει στην καθημερινότητά μας!

 

Το βιολογικό τόφου είναι ένα προϊόν από σόγια, το οποίο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στο χώρο των χορτοφάγων και των vegans. Για να έχουμε την τελική μορφή του τόφου, τα λευκά τετράγωνα, ακολουθεί η διαδικασία θρόμβωσης το γάλακτος σόγιας, η οποία οδηγεί στον διαχωρισμό του τυροπήγματος από το τυρόγαλα.

 

Γιατί να το καταναλώσουμε;

Αποτελεί πηγή πολύτιμων θρεπτικών συστατικών. Το βιολογικό τόφου είναι χαμηλό σε θερμίδες, με μόλις 123 θερμίδες τα 100 γρ., αλλά επιπλέον περιέχει 8 από τα απαραίτητα αμινοξέα για τον ανθρώπινο οργανισμό, γεγονός που το κάνει ιδανικό υποκατάστατο πρωτεϊνούχων τροφών ζωικής προέλευσης με 14 γρ. πρωτεΐνης ανά 100 γρ. Είναι φτωχό σε υδατάνθρακες με 1 γρ. ανά 100 γρ., είναι φτωχό σε χοληστερίνη και πλούσιο σε ω-3 λιπαρά οξέα. Για όλους αυτούς που υποστηρίζουν πως οι vegans δεν “παίρνουν” αρκετό ασβέστιο, να πούμε πως 115 γρ. τοφού παρέχουν το 75% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας.

Περιέχει ισοφλαβονοειδή, ουσίες που θεωρείται ότι συμβάλλουν στη βελτίωση της μνήμης, ενώ είναι και εξαιρετική πηγή χαλκού, ένα στοιχείο που είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Είναι επίσης πλούσια πηγή σεληνίου, που έχει αντιοξειδωτική δράση, σιδήρου και ψευδαργύρου. Μία μερίδα τόφου των 75 γρ. περιέχει το 64% των ημερήσιων αναγκών του οργανισμού στα παραπάνω συστατικά.

Πώς καταναλώνεται;

Οι περισσότεροι νομίζουν πως είναι τυρί και λίγοι γνωρίζουν τη σωστή διαδικασία μαγειρέματος.
Μπορεί να θυμίζει στην όψη και στον τρόπο παραγωγής του με τυρί, ωστόσο στη γεύση και στη χρήση του δεν έχει καμία απολύτως σχέση. Για να καταλάβουμε περί τίνος πρόκειται, φανταστείτε ένα σφουγγάρι, το οποίο δεν έχει καμία απολύτως γεύση και το οποίο απορροφά ό,τι γεύση “βρεθεί γύρω του”.

Σημαντικό είναι πριν το μαγειρέψουμε να το τυλίξουμε με μία πετσέτα και να βάλουμε κάτι βαρύ από πάνω για να απομακρυνθούν τα περισσότερα υγρά. Στη συνέχεια μπορούμε να το κόψουμε σε φέτες ή κυβάκια και να το τηγανίσουμε για να το βάλουμε σε σάντουιτς ή να το θρυμματίσουμε και να το μαγειρέψουμε στο τηγάνι μαζί με βιολογικό σπανάκι, ντομάτακουρκουμά και πιπέρι για ένα λαχταριστό πρωινό . Για ένα πεντανόστιμο και υγιεινό πιάτο, κόβουμε το τόφου σε κυβάκια, το μαρινάρουμε  για μερικά λεπτά σε ένα μείγμα από ταχίνι και γλυκιά τσίλι σος και ψήνουμε στο φούρνο στους 175 βαθμούς μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσό χρώμα και στις δύο πλευρές. Θα αποκτήσει μια υπέροχη κρούστα, ενώ η γλυκιά και πικάντικη του γεύση προστάζει μια απλή και ήπια συνοδεία, όπως βιολογικό ρύζι ή ψητά βιολογικά λαχανικά.

 

Που το βρίσκουμε;

Μπορείτε να το βρείτε σε όλα τα καταστήματα Green Family. Σε διάφορες γεύσεις και πολλούς συνδυασμούς που θα σας εκπλήξουν ευχάριστα!

 

Προλάβετε τις προσφορές!

 

Πηγή: https://www.olivemagazine.gr/

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *