Uncategorized

7 Σοβαροί λόγοι για να συμπεριλάβετε τις Αγκινάρες στη διατροφή σας.

Δείτε 7 λόγους για να συμπεριλάβετε τις αγκινάρες στη διατροφή σας.

Πλούσιες σε αντιοξειδωτικά Μια μελέτη που έγινε από το Υπουργείο
Γεωργίας των ΗΠΑ, διαπίστωσε ότι οι αγκινάρες έχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά
από οποιοδήποτε άλλο λαχανικό και κατέχουν την έβδομη θέση σε μια μελέτη των
επιπέδων αντιοξειδωτικών σε 1.000 διαφορετικά τρόφιμα.

Αντικαρκινική δράση Μελέτες που έχουν γίνει, έχουν διαπιστώσει ότι το
εκχύλισμα φύλλων της αγκινάρας προτρέπει την απόπτωση (κυτταρικό θάνατο) και
μειώνει τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων σε πολλές διαφορετικές μορφές καρκίνου,
συμπεριλαμβανομένων του καρκίνου του προστάτη, της λευχαιμίας και του καρκίνου
του μαστού.

Αυξημένη ροή χολής Ο πολτός από φύλλα αγκινάρας περιέχει ένα
αντιοξειδωτικό που ονομάζεται πολυφαινόλη κυναρίνη, που αυξάνει τη ροή της
χολής.

Ωφέλιμες για το συκώτι. Οι αγκινάρες εδώ και πολύ καιρό
χρησιμοποιούνται στην εναλλακτική ιατρική ως θεραπεία για παθήσεις του ήπατος
και οι επιστημονικές μελέτες αποδεικνύουν πλέον την ορθή αυτή χρήση.

Καλύτερη πέψη. Οι αγκινάρες βοηθούν το πεπτικό σύστημα.

Προστασία των οστών. Η αγκινάρα αποτελεί πολύ καλή πηγή βιταμίνης Κ,
η οποία συμμετέχει στη διατήρηση της υγείας των οστών, ενεργοποιώντας την
πρωτεΐνη οστεοκαλσίνη, ή με άλλους μηχανισμούς. Είναι λοιπόν ιδανικές για άτομα
με αυξημένο κίνδυνο για οστεοπόρωση.

Μείωση της χοληστερόλης Έχει αποδειχθεί ότι τα συστατικά στα φύλλα
αγκινάρας μειώνουν τη χοληστερόλη. Αυξάνουν την καλή χοληστερόλη (HDL) και
μειώνουν την κακή χοληστερόλη (LDL).

Υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες Μια μεγάλη αγκινάρα περιέχει το
ένα τέταρτο της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης φυτικών ινών. Μια μεσαία
αγκινάρα έχει περισσότερες φυτικές ίνες από ό, τι ένα φλιτζάνι αποξηραμένα
δαμάσκηνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *