Μεσημεριανό, Υγεία & Ευεξία

ΑΕΛΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

aelia

Βιολογικό ελαιόλαδο εξαιρετικής ποικιλίας και με σπάνιο όνομα. Αέλια σημαίνει πηγή ζωής, που θρέφεται και αναπτύσσεται στο  φως του ήλιου. Το λάδι αυτό προέρχεται από ελιές, μεγαλωμένες στους ηλιόλουστους ελαιώνες της Αχαϊκής γης. Αυτό και μόνο το κατατάσσει σε ελαιόλαδο ανωτέρας ποιότητας. Απαλό, γλυκό, διαυγές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο κιτρινόχρυσου χρώματος και γεύση ώριμης ελιάς. Η ποικιλία της ελιάς είναι Κουτσουρελιά, Λαδολιά ή Κουρελιά που έχει περιεκτικότητα λαδιού 25% με μέγεθος μικρό και καρπό που δεν ξεπερνά τα 2γρ. με αποτέλεσμα το λάδι που παράγεται από αυτή την ποικιλία να είναι καταπληκτικό. Γεύση από την ευλογημένη φύση, μοναδική και αναντικατάστατη,  ο ορισμός της θρέψης και της τέρψης! Το «υγρό χρυσάφι», όπως το αποκαλούσε ο Όμηρος, γι’ αυτό το τιμούμε δεόντως!

Βασικό και αναπόσπαστο συστατικό της μεσογειακής διατροφής, η οποία εκτός από τη νοστιμιά της φημίζεται και για τις εξαιρετικά ευεργετικές επιδράσεις της στην υγεία. Η ελαιοκανθάλη (στην οποία οφείλεται το χαρακτηριστικό κάψιμο στο λαιμό όταν καταναλώνουμε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο) φαίνεται να διαθέτει ισχυρές αντι- φλεγμονώδεις δράσεις, ανάλογες ίσως της φαρμακευτικής ουσίας ιβουπροφαίνης. Παράλληλα. Αμερικανοί ερευνητές2 κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ελαιοκανθάλη που περιέχεται στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο έχει τη δυνατότητα να μειώσει το ενδεχόμενο εμφάνισης της νόσου Αλτσχάιμερ.
Το ελληνικό ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε αυτή την ουσία, γεγονός που το ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό.

ελαιόλαδο, Αέλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *