Προσφορές, Πρωινό, Συνταγές

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΑΧΛΑΔΙ, ΜΗΛΟ, ΒΕΡΥΚΟΚΚΟ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ

cookie

Για περίπου 35 μπισκότα με μαρμελάδα: 3 ½ φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι ζαχαροπλαστικής bio – 1 κουτ.γλυκού μπέϊκιν bio – ελάχιστο αλάτι –  1 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο βούτυρο bio – 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη χρυσή bio– 2 αυγά bio- λίγη βανίλια bio- 3 κουτ. σούπας – μαρμελάδα αχλάδι-μήλοβερύκοκκο bioζάχαρη άχνη bio.

Παρασκευή: Κοσκινίζετε μαζί με το αλεύρι το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Βάζετε στο μπολ του μίξερ και χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη, τα αυγά, το κονιάκ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε λίγη βανίλια και τμηματικά το μείγμα με το αλεύρι, ανακατεύοντας στην αρχή με το κουτάλι. Ζυμώνετε ελαφρά τη ζύμη και, αν χρειαστεί ρίχνετε λίγο αλεύρι ακόμη. Την αφήνετε σκεπασμένη στο ψυγείο 1 ώρα. Κατόπιν ανοίγετε κομμάτια ζύμης ανάμεσα σε λαδόχαρτο σε φύλλα πάχους 2-3 εκ. Τα κόβετε καρδιές. Τοποθετείτε τις καρδούλες μπισκότα σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο. Με τα χέρια σας σπρώχνετε απαλά τη ζύμη για να ανασηκωθεί λίγο το περίγραμμα της καρδούλας. Τρυπάτε με πιρούνι κάθε καρδιά στο κέντρο και τις ψήνετε σε μέτριο φούρνο 15΄ περίπου. Απλώνετε στο κέντρο κάθε ψημένης καρδιάς λεπτό στρώμα μαρμελάδας και κοσκινίζετε από ζάχαρη άχνη. Καλή επιτυχία!

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *