Uncategorized

ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΜΗΛΩΝ

Tο μήλο είναι ένα από τα φρούτα που είναι πολύτιμο για την υγεία μας. Η
κατανάλωση μήλων πρέπει να αποτελεί μέρος μιας ισορροπημένης και υγιεινής
διατροφής αφού οι ευεργετικές τους ιδιότητες είναι πολλές και καλό είναι να το
καταναλώνουμε ολόκληρο με την φλούδα, εάν δεν θέλουμε να χάσουμε τα πολύτιμα
συστατικά που περιέχονται σε αυτήν.
Το
μήλο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, C, Ε, Κ, νιασίνη, βιταμίνη Β6, φιλικό οξύ και
χολίνη. Όταν μιλάμε για βιταμίνη C, το πορτοκάλι έχει την τιμητική του.
Τρώγοντας όμως ένα μήλο την ημέρα θα πάρετε 8.4 mg που σημαίνει 14% της
συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης. Η βιταμίνη C παίζει σημαντικό ρόλο στην
παραγωγή του κολλαγόνου, και στην μετατροπή του αποθηκευμένου στο σώμα λίπους
σε ενέργεια. Πολύτιμη είναι και η βιταμίνη Κ που είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη
που χρειάζεται για την πήξη του αίματος. Τα μήλα περιέχουν 4 μικρογραμμάρια της
βιταμίνης Κ, η οποία είναι το 5 % της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης. Επίσης,
ένα μέτριο μήλο παρέχει 0,1 mg της βιταμίνης Β6. Αυτό αντιστοιχεί στο 4 % της
ημερήσιας πρόσληψης αυτής της βιταμίνης, η οποία εξασφαλίζει το σχηματισμό των
ερυθρών αιμοσφαιρίων, βοηθά στην παραγωγή νουκλεϊκων οξέων και είναι απαραίτητη
για ένα υγιές νευρικό σύστημα. Σημαντική είναι και η περιεκτικότητα των
βιταμινών Α και Ε αφού μας δίνουν 2% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης. Η
βιταμίνη Ε είναι ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό, προστατεύει τις κυτταρικές
μεμβράνες και την οξείδωση της «κακής» LDL χοληστερόλης, συμβάλλοντας στην
μείωση του κίνδυνου εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων. Η βιταμίνη Α (98.3IU)
είναι ένα καροτενοειδές που είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία των ματιών.
Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, διατηρεί το δέρμα υγιές και είναι απαραίτητη
για την υγιή ανάπτυξη του εμβρύου. Η χολίνη παρέχει 6,2 mg και σχετίζεται με τη
μνήμη, με τον μεταβολισμό των μυών και των λιπών.

 

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *