Uncategorized

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

Οι μαθητές στην εξεταστική περίοδο αλλά και όλο το χρόνο, πρέπει να λαμβάνουν διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες, φυλλικό οξύ, ω-3 λιπαρά, χολίνη, λεκιθίνη. Οι επιστήμονες ύστερα από έρευνες κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι μια διατροφή πλούσια σε λιπαρές ουσίες, δυσκολεύει την προσπάθεια του μαθητή για απομνημόνευση και εκμάθηση νέων γνώσεων. Έτσι οι μαθητές πρέπει να επιλέγουν πολύ προσεχτικά τις τροφές τους.
H τυροσίνη
(η οποία είναι αμινοξέο και παράγεται κατά τη διαδικασία διάσπασης των
πρωτεϊνών) αυξάνει τα επίπεδα της ντοπαμίνης και επινεφρίνης, οι οποίες
να χαρίζουν στον οργανισμό ενέργεια, διαύγεια και να τον κρατούν σε
εγρήγορση. Οι μαθητές θα πρέπει να λαμβάνουν φυλλικό οξύ, το οποίο μειώνει τα επίπεδα σεροτονίνης (η οποία είναι υπαίτια για το στρες). Επιπροσθέτως τροφές πλούσιες σε βιταμίνες C, Β, Ε, βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου και στην ενίσχυση της μνήμης. Η χολίνη βοηθάει στη συγκέντρωση, τη στιγμή που η λεκιθίνη βοηθάει στη διαύγεια του νου. Τέλος, όπως ξέρετε, τρόφιμα πλούσια σε ω-3 λιπαρά, βοηθούν ώστε να έχετε καλύτερη και μακροπρόθεσμη μνήμη.

Κάποιες από τις ιδανικές τροφές που πρέπει να λαμβάνουν οι μαθητές για να πάρουν όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι:
Πρωτεΐνες: γάλα, τυρί, αυγό, κόκκινο κρέας, πουλερικά, ψάρια
Ω-3: Λιπαρά ψάρια, όπως, σαρδέλες, σκουμπρί, τόνο, σολομό καθώς και  καρύδια
Φυλλικό οξύ: Σπανάκι, πορτοκάλι, μπανάνα, ρόκα
Λεκιθίνη: αυγό
Xoλίνη: συκώτι, αυγά

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *