Uncategorized

ΑΜΥΓΔΑΛΑ – ΚΑΡΥΔΙΑ

Τα 
αμύγδαλα είναι οι ξηροί καρποί που μπορούν να καταναλωθούν στα πλαίσια μιας
διατροφής για τη μείωση της χοληστερίνης μαζί με άλλες τροφές όπως το ψάρι, τα
άπαχα κρέατα και η βρώμη. Τέτοιου είδους διατροφή μπορεί να μείωση μέχρι και
20% την χοληστερίνη. Οι ξηροί καρποί όπως όλοι γνωρίζετε είναι παχυντικοί,
μπορεί τα αμύγδαλα να υπάγονται στην κατηγορία των ξηρών καρπών αλλά δεν είναι
παχυντικοί καθόλου όμως . Σας δίνουν πολύ θετικά συστατικά που είναι απαραίτητα
για τον οργανισμό.
Επομένως 
αν καταναλώνετε 10 με 20 αμύγδαλα ημερησίως ως ενδιάμεσο σνακ ή ακόμα με
γιαούρτι ή θρυμματισμένα σε μία σαλάτα αποτελούν ιδανική τροφή ρύθμισης βάρους
αλλά και πρόληψης των καρδιαγγειακών παθήσεων
  
Η
κατανάλωση καρυδιών φαίνεται να προσφέρει μεγαλύτερη προστασία στις αρτηρίες σε σχέση με το ελαιόλαδο
Επιπλέον, η αργινίνη που περιέχουν αυξάνει την παραγωγή νιτρικού οξέος, το
οποίο βοηθά στη διατήρηση της ευκαμψίας των αρτηριών, μειώνοντας την πιθανότητα
παρουσίασης θρόμβων. Γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό του κινδύνου
εγκεφαλικών επεισοδίων και εμφράγματος του μυοκαρδίου.


 

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *