Uncategorized

ΛΑΧΑΝΟ

Το
λάχανο, σε οποιαδήποτε ποικιλία και αν ανήκει (άσπρο, κόκκινο κ.λπ.), είτε
είναι ωμό είτε βρασμένο, είναι ιδιαίτερα πολύτιμο για την υγεία μας αφού
περιέχει: βιταμίνες Α και C, φολικό οξύ, φώσφορο, θείο, ιώδιο, κάλιο, νάτριο,
μαγνήσιο και μαγγάνιο. Συνιστάται μάλιστα σε άτομα που υποφέρουν από άσθμα,
βρογχίτιδα, βραχνάδα, ρευματισμούς, ουρική αρθρίτιδα και ισχιαλγίες αλλά και σε
περιπτώσεις νευρικών διαταραχών, αϋπνίας, μελαγχολίας και χρόνιας κούρασης.
Το κινέζικο λάχανο, που είναι επίσης δημοφιλές στη χώρα μας, είναι πλούσιο σε
βήτα-καροτίνη, βιταμίνη C, κάλιο και ασβέστιο, ενώ περιέχει και τα φυτοχημικά
ινδόλες, που πιστεύεται ότι απενεργοποιούν τα οιστρογόνα.
To λάχανο
μπορεί να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε πολλές ασθένειες, καθώς περιέχει
ισχυρά αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C, ενώ είναι ένα από τα θρεπτικά λαχανικά
που υπάρχουν.

Είναι επίσης
και ένα από τα πιο προσιτά. Με μια ατελείωτη ποικιλία σχημάτων, μεγεθών,
γεύσεων και υφών, υπάρχουν πολλοί νόστιμοι τρόποι να προσθέσετε αυτό το
λαχανικό στην διατροφή σας.

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *