Uncategorized

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ

Περιέχουν πολλά απαραίτητα για τον οργανισμό μας θρεπτικά συστατικά, όπως
βιταμίνη Α, Β1 και C. Ένα πορτοκάλι, μας προμηθεύει με σχεδόν το 100% της
συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε βιταμίνη C. Επίσης τα πορτοκάλια είναι μια
καλή πηγή αμινοξέων, βήτα-καροτένιου, φολικού οξέως, πηκτίνης, καλίου,
ασβεστίου, σιδήρου, ιωδίου, φωσφόρου, μαγγανίου, νατρίου, χλωρίου και
ψευδαργύρου. Ένα πορτοκάλι έχει πάνω από 170 διαφορετικά φυτοθρεπτικά συστατικά
και περισσότερα από 60 φλαβονοειδή, τα οποία έχει αποδειχθεί ότι έχουν
αντικαρκινική και αντιφλεγμονώδη δράση, αλλά και ισχυρές αντιοξειδωτικές
ιδιότητες.Ο συνδυασμός του υψηλού ποσοστού αντιοξειδωτικών (βιταμίνης C) και
φλαβονοειδών στα πορτοκάλια, καθιστά το πορτοκάλι ως ένα από τα καλύτερα
φρούτα, που συμβάλλει στην προώθηση της βέλτιστης υγείας.

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *