Διατροφικά στοιχεία ανά 100 γρ.
Θερμίδες: 450 Kcal
Yδατάνθρακες: 32,5 γρ.
Πρωτεϊνες:26 γρ.
Λιπαρά:35 γρ.
Ω-3 λιπαρά:21 γρ.
Φυτικές ίνες:17 γρ.
Mαγνήσιο: 38 mg
Aσβέστιο: 210 mg
Φυλλικό οξύ: 278 mg
Η ελαφρά γλυκιά γεύση του σε συνδυασμό με την υψηλή περιεκτικότητα τους σε
ωφέλιμα για την υγεία θρεπτικά συστατικά καθιστούν τα σπόρια του λιναριού μια
σύγχρονη θαυματουργή τροφή η οποία δεν θα πρέπει να λείπει από το διαιτολόγιό
μας.
Ο λιναρόσπορoς είναι ιδιαίτερα πλούσια σε α – λινολενικό
οξύ, ένα απαραίτητο για τον άνθρωπο θρεπτικό συστατικό της κατηγορίας των ω-3
λιπαρών οξέων τα οποία είναι παρόμοιας θρεπτικής αξίας με αυτά των λιπαρών
ψαριών (όπως το σκουμπρί, ο σολομός, ο τόνος).
Πώς θα τον καταναλώσετε. Μπορείτε να προσθέσετε 1-2 κουταλιές της σούπας ωμό στο πρωινό σε σαλάτες, να τον ανακατέψετε με χυμούς και επιδόρπια ή με γιαούρτι,
αλλά και όπου χρησιμοποιείτε σουσάμι (π.χ. κουλουράκια, ψωμί κλπ.).