Uncategorized

ΘΡΕΠΤΙΚΕΣ ΝΙΦΑΔΕΣ ΦΑΓΟΠΥΡΟΥ

Οι Νιφάδες Φαγόπυρου από θρεπτικής άποψης είναι μια πολύ καλή πηγή μαγγανίου ,
μαγνησίου, χαλκού, και φυτικών ινών. Περιέχουν δύο φλαβονοειδή τη ρουτίνη και
την κερκετίνη, με σημαντικές αντιφλεγμονώδεις δράσεις. Ίσως όμως το
σημαντικότερο χαρακτηριστικό του είναι η υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη του,
που περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, συμπεριλαμβανομένης και της λυσίνης.
Για το λόγο αυτό αποτελεί εξαιρετική επιλογή για άτομα που δεν τρώνε κρέας ή
ακολουθούν μια χορτοφαγική διατροφή.

Το φαγόπυρο  επίσης περιέχει  ρουτίνη,  βιοφλαβονοειδές που κτίζει το αίμα, βοηθά τα
νεφρά, εξουδετερώνει τα όξινα υπολείμματα, καταπολεμά την αρτηριοσκλήρωση,
ενδυναμώνει τα τριχοειδή αγγεία και μειώνει τις πιθανότητες αιμορραγιών.
Ως αντιοξειδωτικό, η ρουτίνη μειώνει την τοξικότητα της
οξειδωμένης LDL χοληστερόλης, εμποδίζει την συνάθροιση των αιμοπεταλίων και
καταπολεμά τους φλεβικούς σχηματισμούς στα πόδια.  Αν λοιπόν έχετε προβλήματα στο κυκλοφορικό και
υποφέρετε από υπέρταση ή σακχαρώδη διαβήτη να τρώτε νιφάδες φαγόπυρου για θεραπευτική δράση.

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *