Uncategorized

ΛΙΚΕΡ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΛΑΪΜ

10 λεμόνια βιολογικά
5 λάιμ βιολογικά
500 γραμμ. ζάχαρη
500 ml νερό
χυμό από 2 λάιμ
1 λίτρο βότκα (ή λευκό ρούμι ή τζιν)

Πλένουμε καλά τα λεμόνια και αφαιρούμε με μαχαίρι μόνο την κίτρινη φλούδα,
όσο πιο λεπτή μπορούμε. Τα τοποθετούμε σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς. Τα
καλύπτουμε με τη βότκα και τα σφραγίζουμε. Αφήνουμε για μία εβδομάδα σε
σκοτεινό και δροσερό μέρος.Βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λάιμ σε
κατσαρόλα. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση το σιρόπι. Αφήνουμε να βράσει σε
μέτρια φωτιά για 5΄ και στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει. Το προσθέτουμε στο
μπολ με τις φλούδες και το αλκοόλ κι ανακατεύουμε καλά. Σφραγίζουμε το μπολ και
το αφήνουμε για τρία 24ωρα να ωριμάσει. Έπειτα το σουρώνουμε πολύ καλά και το
μοιράζουμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια. Το σφραγίζουμε και το διατηρούμε δροσερό
στο ψυγείο μας. Σερβίρεται παγωμένο.

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *