ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΧΛΑΔΙΑ
· 1 κουτ. σούπας αγελαδινό βούτυρο
· 2 μεγάλα
αχλάδια (ξεφλουδισμένα, καθαρισμένα από τα κουκούτσια και κομμένα σε κυβάκια –τα ραντίζω αμέσως με χυμό από ½
λεμόνι, για να μην μαυρίσουν
αχλάδια (ξεφλουδισμένα, καθαρισμένα από τα κουκούτσια και κομμένα σε κυβάκια –τα ραντίζω αμέσως με χυμό από ½
λεμόνι, για να μην μαυρίσουν
· 2 κουτ. σούπας
καστανή ζάχαρη
καστανή ζάχαρη
· 3 κουτ. σούπας
φιλέ αμυγδάλου
φιλέ αμυγδάλου
·
λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το βούτυρο όταν αφρίσει ρίχνω τα
κομμένα αχλάδια Τα σοτάρω για 2 – 3 λεπτά, ανακατεύοντας προσεκτικά με μια
ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν πολύ απαλά. Πασπαλίζω με την καστανή ζάχαρη,
ρίχνω τα αμύγδαλα και συνεχίζω το σοτάρισμα μέχρι τα αχλάδια να καραμελώσουν.
Τα στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και, όταν κρυώσουν, τα πασπαλίζω με
τριμμένο μοσχοκάρυδο. (Δεν τα σκεπάζω για να μην μαλακώσουν).