Uncategorized

ΜΑΥΡΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΤΑΦΙΔΑ

Τα
Αντιοξειδωτικά που περιέχονται στις σταφίδες, βελτιώνουν το ανοσοποιητικό μας
σύστημα και επιπλέον προστατεύουν τα κύτταρα του οργανισμού μας από τον
εκφυλισμό λόγω της φθορά του χρόνου , δηλαδή φυσιολογικές διαδικασίες της
οξείδωσης οδηγώντας έτσι  στη γήρανση.
Οι
Φυτικές ίνες που περιέχει συμβάλλουν στην αντιμετώπιση προβλημάτων
δυσκοιλιότητας ή και των αιμορροΐδων, καθώς ενεργοποιούν την κινητικότητα του
εντέρου. Επιπλέον βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης.
Το
Κάλιο που περιέχει βοηθά στην αντιμετώπιση περιστατικών υπέρτασης καθώς και
στην αντιμετώπιση κατακράτησης υγρών.
 Το
σελήνιο, είναι ένα ιχνοστοιχείο το οποίο ο οργανισμός μας το χρειάζεται σε
μικρές ποσότητες. Σε συνεργασία με τη βιταμίνη Ε, C, τη γλουταθειόνη και τη Β3,
το σελήνιο δρα σαν αντιοξειδωτικό εμποδίζοντας τη δράση των ελεύθερων ριζών
στον οργανισμό, Ακόμη,
το σελήνιο βοηθά στη ρύθμιση της λειτουργία του θυρεοειδή αδένα, συμβάλλει στην
τόνωση ανοσοποιητικού συστήματος και επιπλέον  μπορεί να ευεργετήσει την
ανδρική γονιμότητα βελτιώνοντας την κινητικότητα του σπέρματος.
Η
βιταμίνη Α, είναι σημαντική για την όραση, την ανάπτυξη και την αναπαραγωγή
καθώς εξυπηρετώντας και άλλες λειτουργίες στο ανθρώπινο σώμα.
Οι
βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι σημαντικές για πολλές βασικές λειτουργίες
του οργανισμού μας, όπως για τον μεταβολισμό, την παραγωγή ενέργειας, την
παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων καθώς επίσης συμβάλλουν στη βελτίωση της
μνήμης, της συγκέντρωσης και της διάθεσης.
Τέλος, είναι σημαντικό το γεγονός ότι οι σταφίδες περιέχουν ουσίες που
καταπολεμούν βακτήρια στο στόμα τα οποία ευθύνονται για την τερηδόνα και την
ανάπτυξη ουλίτιδας. Οι ουσίες αυτές έχουν την ιδιότητα να καταστέλλουν την
ανάπτυξη μικροβίων στη στοματική κοιλότητα, να εμποδίζουν την προσκόλλησή τους
στα δόντια και τα ούλα και τέλος να εμποδίζουν τη δημιουργία οδοντικής πλάκας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *