Uncategorized

ΣΙΡΟΠΙ ΑΓΑΥΗΣ

Το σιρόπι της μπλε Αγαύης θεωρείται πιο γλυκό κατά 1,5 φορά από το μέλι και
την κοινή επεξεργασμένη ζάχαρη. Για το λόγο αυτό χρησιμοποιείται ως υγιεινό
υποκατάστατο γλυκαντικού, όπου οι συνταγές το απαιτούν.
Έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε δίαιτες διαβητικών
ασθενών. Περιέχει ινουλίνη, η οποία βοηθά στην καλή λειτουργία του εντέρου,
αλλά και στη διατήρηση ή επαναφορά της υγιούς εντερικής χλωρίδας.
Επίσης, η ινουλίνη βοηθά στην καλύτερη αφομοίωση του ασβεστίου από τον
οργανισμό, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην περισταλτική
κίνηση του παχέως εντέρου.
Μειώνει την επιθυμία για υψηλού γλυκαιμικού δείκτη τροφές (ζάχαρη, γλυκά,
παγωτά, αναψυκτικά) γιατί προσφέρει ένα αίσθημα ικανοποίησης και κορεσμού για
περισσότερη ώρα, χωρίς ανεπιθύμητες μεταβολές του ζακχάρου του αίματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *