Uncategorized

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

6 κολοκύθια
μέτρια

300γρ
αμπελόφυλλα

1/4 κούπας λάδι για το βράσιμο
600γρ μοσχαρίσιο κιμά άπαχο

1/2 έως 1 κούπα ρύζι γλασσέ

2 ξερά κρεμμύδια

1 φρέσκο
κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

6 κουταλιές
σούπας ψιλοκομμένο άνιθο

1/2 κουταλιά σούπας ξερό δυόσμο

1/2 κούπα
νερό

αλάτι,
πιπέρι, λίγο λάδι

Για τη
σάλτσα αυγολέμονο

2 αυγά, 2-3 λεμόνια

Σε τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι και μαραίνουμε τα κρεμμύδια, ρίχνουμε τον
κιμά και τον ανακατεύουμε μέχρι να ξεσβολιάσει. Προσθέτουμε το ρύζι, τα μυρωδικά το αλάτι και το πιπέρι. Τα αφήνουμε να
βράσουν περίπου μισή ώρα και αν στεγνώσει το μείγμα προσθέτουμε λίγο νερό.
Κόβουμε “καπέλο” στο σημείο γύρω από το κοτσάνι και με ένα μικρό
κουτάλι αφαιρούμε την σάρκα από τα κολοκύθια. Τα γεμίζουμε, όχι ως πάνω,
κλείνουμε το “καπάκι” , γεμίζουμε και τα αμπελόφυλλα.
Τοποθετούμε στην κατσαρόλα και πάνω τους βάζω κολλητά κολλητά τα ντολμαδάκια.

Καπακώνω με ένα αναποδογυρισμένο πιάτο,
προσθέτω νερό όσο να καλύψει το πιάτο. Σκεπάζω με καπάκι και ψήνω σε
μέτρια-χαμηλή φωτιά 30-40λεπτά. Μόλις ψηθούν, κλείνω τη φωτιά, κρατάω το
πιάτο να μην μετακινηθούν τα ντολμαδάκια και αδειάζω το ζωμό του
φαγητού σε άλλο κατσαρολάκι.

Με το ζωμό φτιάχνω τη σάλτσα αυγολέμονο, στην οποία προσθέτω και 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ, για να γίνει πιο πυκνή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *