Συνταγές

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΜΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Υλικά: (περίπου 20 μπάρες) 450 γρ. ταχίνι ελληνικό bio, 200 γρ. μέλι ακατέργαστο, 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα bio, 150 γρ. ανάμεικτους ξηρούς καρπούς bio 150 γρ. δημητριακά bio, 200 γρ. βρώμη bio, 80 γρ. cranberries bio

μπάρες-με-ταχίνι
Προετοιμασία:
Αφού ζεστάνουμε το μέλι στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα το ανακατεύουμε με το ταχίνι σε ένα μεγάλο μπολ. Χρειάζεται λίγη προσοχή ώστε να μην ανακατέψουμε πολύ για να μην σφίξει πολύ το μείγμα.Λιώνουμε τη σοκολάτα και την ανακατεύουμε με το μείγμα ταχινιού-μελιού.Τέλος προσθέτουμε τη βρώμη, τους ξηρούς καρπούς και τα cranberries και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε και τα δημητριακά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Βάζουμε ένα μεγάλο κομμάτι μεμβράνης πάνω σε ένα ταψί 20 Χ 30 εκ.. Απλώνουμε το μείγμα από πάνω, ρίχνουμε λίγα ακόμα δημητριακά από πάνω, κλείνουμε τη μεμβράνη από πάνω και αφήνουμε στο ψυγείο για να σφίξει περίπου 3-4 ώρες. Κόβουμε σε 20 ισομερής μπάρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *