ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΗ ΠΡΑΣΟΠΙΤΑ ΒΙΟ ΛΑΔΕΡΗ

ΠΡΑΣΟΠΙΤΑ

Η Πίτα δεν είναι μια εύκολη υπόθεση αλλά όταν την φτιάχνεις, αξίζει τον κόπο. Σήμερα φτιάχνουμε Πρασόπιτα λαδερή.

ΥΛΙΚΑ για το φύλλο: 4 φλιτζάνια αλεύρι σκληρό χωριάτικο bio –1 κ.γ μαγιά bio 1 κ.γ κοφτό αλάτι- 4 κ.σ ελαιόλαδο bio –  2 κ.σ λεμόνι bio – 1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό, αλεύρι bio για το άνοιγμα του φύλλου. Σε μία λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι μας, το οποίο το έχουμε ανακατέψει με τη μαγιά και το αλάτι, και ανοίγουμε μια λακούβα στη μέση. Στην λακούβα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το νερό. Και αρχίζουμε να ανακατεύουμε από το κέντρο προς τα έξω μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη, και πλάθουμε για 10′ λεπτά περίπου μέχρι η ζύμη να είναι μαλακή, ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια. Τη σκεπάζετε και την αφήνετε για μία ώρα περίπου να ξεκουραστεί.

ΥΛΙΚΑ για τη γέμιση 1,5 -2  κιλά  Πράσα ΒΙΟ (κατά προτίμηση το λευκό κομμάτι), άνηθο bio, 1 κούπα λάδι για τη γέμιση – 1 κούπα λάδι για τα φύλλα – 2 κουταλιές βρασμένο ρύζι bio- αλάτι και πιπέρι.  Κόβετε τα πράσα σε ροδέλες. Βράζετε τα πράσα για 10 λεπτά περίπου, τα στραγγίζετε. Σε μια μικρή κατσαρόλα πρόσθετετε τη 1 κούπα λάδι, τσιγάρεζετε τα πράσα, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και στη συνεχεια προσθέστε το βρασμένο ρύζι και ανακατεύουμε.

Mόλις περάσει η ώρα ξαναπλάθουμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε 4 μπάλες. Βάζουμε αλεύρι σε μία μεγάλη επιφάνεια και ανοίγουμε κάθε μπάλα σε 1 λεπτό φύλλο. Λαδώνουμε ένα μεσαίο ταψί Βάζουμε το πρώτο φύλλο έτσι ώστε να καλύψει και τα τοιχώματα του ταψιού το λαδώνουμε, και προσθέτουμε το δεύτερο και μετά βάζουμε τη γέμιση και την απλώνουμε καλά και ομοιόμορφα. Βάζουμε και το τρίτο φύλλο το λαδώνουμε και προσθέτουμε το 4 φύλλο. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 200 βαθμούς. Καλή επιτυχία

 

 

 

 

 

 

 

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


x

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδεχτείτε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική cookie.

X