Green Chef, GreenFamily News, Παιδί, Υγεία & Ευεξία

Διατροφή στην εγκυμοσύνη

Η διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ένα κεφάλαιο που θέλει προσοχή. Η υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με την απαιτούμενη πρόσληψη των βιταμινών και μετάλλων βοηθάει τη μητέρα ώστε να έχει μία υγιή εγκυμοσύνη και έναν ευκολότερο τοκετό.

  • Η δίαιτά σας πρέπει να συμπεριλαμβάνει όλες τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να τρώτε για δύο.
  • Η υπερβολική αύξηση του βάρους θα κάνει την εγκυμοσύνη και τον τοκετό σας πιο δύσκολο.
  • Προτιμήστε μικρά και συχνά γεύματα ώστε να αποφεύγονται η δυσπεψία και οι καούρες.
  • Προτιμήστε φρέσκα λαχανικά και φρούτα της εποχής και πάντοτε σπιτικό μαγειρεμένο φαγητό.
  • Προτιμήστε για σνακ ωμούς ξηρούς καρπούς, γιαούρτι με μούσλι ή ένα χειροποίητο σάντουιτς, και αποφύγετε επεξεργασμένα τρόφιμα.
  • Προτιμήστε δημητριακά ολικής άλεσης.
  • Αποφεύγετε την κατανάλωση καφέ και αλκόολ
  • Αποφεύγετε ωμά φυλλώδη λαχανικά ,όπως μαρούλι ή κρέας που δεν είναι καλοψημένο
  • Αποφεύγετε γλυκά ή φαγητά που πιθανό να εμπεριέχουν ωμό αυγό ή μη παστεριωμένο γάλα και τα αλλαντικά
  • Αποφεύγετε οστρακοειδή ή μεγάλα ψάρια όπως ξιφίας, τόνος κλπ

Το διαιτολόγιο της εγκυμοσύνης πρέπει να ανταποκρίνεται και να καλύπτει τις ανάγκες του εμβρύου, τόσο για την ανάπτυξη, όσο και για τις μεταβολικές του απαιτήσεις. Μέσα από μια ισορροπημένη και κατάλληλα σχεδιασμένη διατροφή, πάντα σε συνεννόηση με τον μαιευτήρα γυναικολόγο, η γυναίκα μπορεί να περιορίσει και να προλάβει επιπλοκές και δυσάρεστα συμπτώματα, που έχουν άμεση σχέση με ειδικές καταστάσεις που μπορεί να συνοδεύσουν την κύηση.

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *