Βραδυνό, Μεσημεριανό, Φρούτα & Λαχανικά

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΤΡΙΚΟΛΟΡΕ ΒΙΟ με ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

ΣΑΠΑΡΑΓΓΙΑ-ΜΑΚΑΡΟΝΙΙταλική συνταγή για 4 άτομα. ΥΛΙΚΑ: 1 τμχ σπαράγγια bio περίπου 250γρ – 250γρ μανιτάρια bio, 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο bio, λίγο σκόρδο bio, 1/2 κ.γ. τσίλι, χυμό από 1/2 λεμόνι bio και ξύσμα, 1/4 φλ. λευκό κρασί, 500 γρ. ταλιατέλες τρικολόρε bio. Αν δεν είστε χορτοφάγοι προαιρετικά λίγο ζαμπόν. Προετοιμασία: Ξεφλουδίζουμε τα σπαράγγια και τα κόβουμε στα 3. Τα πιο χοντρά μέρη τα κόβουμε και στη κάθετα στη μέση, ώστε να μπορέσουν να μαγειρευτούν όλα στον ίδιο χρόνο. Κόβουμε και τα μανιτάρια σε φέτες. Βάζουμε τις 2 κ.σ. λάδι στο τηγάνι με τα σπαράγγια. Τα τσιγαρίζουμε για λίγη ώρα, μέχρι  να μαλακώνουν. Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε τα μανιτάρια το αλάτι, το σκόρδο, το τσίλι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε λίγο να βράσει. Προσθέτουμε το ξύσμα και το  χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο λάδι. Αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει και μόλις δέσει ρίχνουμε τις ταλιατέλες που έχουμε βράσει. Καλή όρεξη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *