Μεσημεριανό, Συνταγές

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΖΑΡΓΑΝΕΣ ΔΡΑΜΑΣ ΒΙΟ

 

Fasolakia-Ladera

Δύο μικρά μυστικά για να φτιάξετε τα τέλεια βιολογικά λαδερά φασολάκια. Το πρώτο είναι ότι σε αντίθεση με τις γιαγιάδες μας δεν τα παραβράζουμε. Το φασολάκι για να διατηρεί τη γεύση, τη φρεσκάδα του αλλά και τις βιταμίνες του πρέπει να κρατάει στη γεύση και να μην είναι εντελώς  μαλακό. Το δεύτερο είναι ότι κατά το μαγείρεμα δεν πρέπει να  πνίγουμε τα φασολάκια στο νερό. Ελάχιστο νερό και πολύ λάδι.Προσθέτουμε και λίγο λάδι ωμό πριν το σερβίρισμα. Και αυτό δίνει extra νοστιμιά.

ΥΛΙΚΑ: 1 κιλό ακαθάριστα φασολάκια bio ζαργάνες
1 μεγάλη πατάτα bio κομμένη σε κομμάτια
1 φρέσκο καρότο bio σε μισές ροδέλες
1 ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο bio
250 γρ. τριμμένη ντομάτα bio
μπόλικο bio μαϊντανό
400 ml ζεστό νερό
70ml Ελαιόλαδο bio για το μαγείρεμα και 50ml για το σερβίρισμα
αλάτι, πιπέρι. – Συνοδέψτε με τυρί φέτα bio και ψωμί καρβελάκι ολικής bio με προζύμι. Και Καλή σας όρεξη!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *