O Green Bio Chef μας μαθαίνει πως να φτιάξουμε το πιο ζουμερό και νόστιμο φουντουκόψωμο με σοκολάτα, χωρίς ζάχαρη, ότι πρέπει για σνακ ή για πρωινό!
Δείτε την συνταγή και φτιάξτε το πιο ωραίο φουντουκόψωμο που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!
Υλικά
- 1 και 1/2 φλ. βιολογικό αλεύρι σταριού ολικής μαλακό Green Family
- μισό φλ. βιολογικό χαρουπάλευρο Green Family
- 4 κ.σ. κρυσταλλική στέβια
- 1 κ.γ. γεμάτο βιολογικό μπέϊκιν πάουντερ χωρίς γλουτένη Biovegan
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 βιολογικό αυγό
- 3/4 φλ. βιολογικό ρόφημα αμυγδάλου Ecomil
- 1/2 φλ. βιολογικό ηλιέλαιο Sabo
- 150 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος VIVANI
- 1 φλ. ψιλοκομμένα βιολογικά φουντούκια Green Family
για το σερβίρισμα
- 1/2 κ.γ. βιολογικό βούτυρο Kourellas
- 100 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος VIVANI
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε το αλεύρι, το μπέϊκιν, τη στέβια και το χαρουπάλευρο σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το αυγό με το γάλα και το ηλιέλαιο.
- Προσθέτουμε τα υγρά υλικά στο μείγμα με τα άλευρα κι ανακατεύουμε απαλά το μείγμα έως ότου γίνει ομοιογενές.
- Τέλος, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και τα φουντούκια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για περίπου 50 λεπτά.
- Ξεφορμάρουμε μόλις κρυώσει και σερβίρουμε με τη σοκολάτα (την οποία έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί με το βούτυρο).
Απολαύστε το λαχταριστό φουντουκόψωμο με σοκολάτα!