Μεσημεριανό, Συνταγές

ΓΕΜΙΣΤΑ ΛΑΔΕΡΑ

gemista

 

ΥΛΙΚΑ: 4 ντομάτες μεγάλες, σφιχτές και ώριμες – 4 κολοκύθια 4 πιπεριές πράσινες –  μαϊντανό  – 8 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι καρολίναΑλάτι, πιπέρι Λάδι5 πατάτες – 2-3  ντομάτες ζουμερές λίγο ντοματοχυμό – 1 ξερό κρεμμύδι – 1 σκελίδα σκόρδο.

Αφού έχουμε πλύνει τα λαχανικά, κόβουμε το πάνω μέρος από τα λαχανικά και αδειάζουμε το εσωτερικό τους με ένα κουταλάκι. Κρατάμε το περιεχόμενο από τις ντομάτες σε ένα σουρωτήρι και ρίχνουμε λίγο αλάτι. Αλείφουμε με λίγο λάδι ένα ταψί και τοποθετούμε τις ντομάτες/πιπεριές/μελιτζάνες στο ταψί με τα καπάκια προς τα πάνω. Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και το τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ρύζι, το μαϊντανό και 1 φλιτζάνι λάδι. Αλατοπιπερώνουμε τη γέμιση και κρατώντας το σουρωτήρι πάνω από τη γέμιση στίβουμε λίγη ντομάτα. Γεμίζουμε προσεκτικά τις ντομάτες/πιπεριές/μελιτζάνες. Γεμίζουμε έτσι ώστε να έχουν αρκετό ρύζι αλλά και λίγο ζουμάκι ώστε να βράσει το ρύζι. Κόβουμε τις πατάτες και τις βάζουμε στο ταψί. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμετο εσωτερικό των 2-3 ώριμων ντοματων (ή ντοματοχυμό) και περιχύνουμε τα λαχανικά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 1 ώρα περίπου. Καλή επιτυχία! Προεραιτικά μπορούμε να προσθέσουμε στη γέμιση λίγο κουκουνάρι και μαύρη σταφίδα.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *