Ο Green Bio Chef μας προτείνει μια από τις πιο αγαπημένες του συνταγές για ένα γευστικό μεσημεριανό!
Υλικά
- 4 βιολογικές ντομάτες ώριμες
- 4 βιολογικές πιπεριές για γεμιστά
- ½ φλ ψιλοκομμένο βιολογικό μαϊντανό
- ½ φλ ψιλοκομμένο βιολογικό δυόσμο
- 3 μέτρια βιολογικά κρεμμύδια τριμμένα στο τρίφτη
- 3 σκελίδες βιολογικό σκόρδο
- 1 κοφτό κ.τ.γλ κύμινο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 φλ. του καφέ βιολογικές σταφίδες μαύρες Green Family
- 1/2 φλ. του καφέ βιολογικό κουκουνάρι Green Family
- 1 ½ φλ. βιολογικό πλιγούρι χονδρό Green Family
- ½ φλ. βιολογικό εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Πλένουμε πολύ καλά όλα τα λαχανικά.
- Ετοιμάζουμε τις πιπεριές για γέμισμα κόβοντας το καπάκι και τις τομάτες βγάζοντας από μέσα τη σάρκα την οποία και θα χρησιμοποιήσουμε μετά για τη γέμιση.
- Όσον αφορά τη γέμιση, σ’ ένα μπολ ψιλοκόβουμε τη σάρκα που βγάλαμε από τις τομάτες, βάζουμε και το πλιγούρι για να μαλακώνει μέχρι να μπει στο φούρνο.
- Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο, ρίχνουμε και το κρεμμύδι στον τρίφτη και τρίβουμε δύο σκελίδες σκόρδο. Ανακατεύουμε όλα τα παραπάνω στο μπολ και τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες, το κουκουνάρι, το ελαιόλαδο, το αλάτι , πιπέρι και τα μπαχαρικά.
- Με ένα κουτάλι, γεμίζουμε τα λαχανικά με τη γέμιση μέχρι τα ¾ για να μη βγει το πλιγούρι από έξω όταν φουσκώσει στο ψήσιμο.
- Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο, το τοποθετούμε στον φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά.
- Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα και ψήνουμε για άλλα 10-20 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και τα γεμιστά να πάρουν όμορφο χρώμα.