GreenFamily News, Εορταστικά, Συνταγές, Χοληστερίνη

ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΡΝΙ/ΚΑΤΣΙΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ;

pws-na-min-paxuneis

Το Πάσχα πλησιάζει και οι ετοιμασίες για το πασχαλινό τραπέζι εντείνονται. Παραδοσιακά, λοιπόν, το αρνί ή το κατσίκι είναι οι πρωταγωνιστές του πασχαλινού τραπεζιού και σε πολλές περιπτώσεις διάφορα είδη κρέατος. Το ερώτημα που δημιουργείται είναι ποιο κρέας να επιλέξετε για να είστε σίγουροι ότι πέραν των επιπλέον θερμίδων (που λίγο ή πολύ όλοι καταναλώνουμε σε περιόδους εορτών) δε θα καταναλώσετε και τις ορμόνες ή τα αντιβιοτικά του κρέατος.

Το βιολογικό κατσίκι ή το βιολογικό αρνί είναι αυτά που θα πρέπει να διαλέξετε να προσφέρετε στην οικογένειά σας, τα παιδιά σας και τους καλεσμένους σας. Ο λόγος είναι η επιλεγμένη εκτροφή των ζώων με βιολογικές ζωοτροφές, οι συνθήκες διαβίωσής τους με πρόσβαση σε εκτάσεις βοσκοτόπων και όχι το συνωστισμό τους σε μικρούς στάβλους που επιτρέπει τη μετάδοση ασθενειών και κατ’ επέκταση τη λήψη αντιβιοτικών.

Ακόμη, μιλώντας για τη θρεπτική αξία, το κρέας τόσο του βιολογικού αρνιού όσο και του βιολογικού κατσικιού είναι αυτό που έχει την πιο αφομοιώσιμη πηγή σιδήρου, είναι πλούσιο σε ψευδάργυρο, σελήνιο, χαλκό και μαγγάνιο, περιέχει και τα 8 απαραίτητα αμινοξέα για τον ανθρώπινο οργανισμό και η συνιστώμενη μερίδα τους μπορεί να καλύψει την ημερήσια πρόσληψη σε Β12 (μια βιταμίνη ζωτικής σημασίας για τις βιολειτουργικές διεργασίες στον οργανισμό). Εξαιρετικά πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας του συμπλέγματος Β και ανόργανα συστατικά που πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν σε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. Το βιολογικό κρέας έχει γεύση ασύγκριτα καλύτερη και μπορεί να καταναλώνεται με ασφάλεια ακόμα και από μικρά παιδιά.

Tip: Μην ξεχνάτε να προσθέτετε λίγο βιολογικό λεμόνι στη μερίδα σας, ιδιαίτερα αν το κρέας έχει ψηθεί στη σούβλα ή στα κάρβουνα.

Και για εσάς που δε θέλετε να παρατυπήσετε αποφύγετε την πέτσα.

Καλό Πάσχα!!!

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *