GreenFamily News

Γιατί βιολογικό ψωμί?

ΨΩΜΙ

Το βιολογικό ψωμί εκτός απ’το ότι είναι πολύ καλό για τη διατροφή μας  και ουσιαστικά αποτελεί τη βάση της, θυμίζει τη γεύση του χωριάτικου ψωμιού που έψηναν στον ξυλόφουρνο οι γιαγιάδες μας στο χωριό. Έχει πλούσια γεμάτη γεύση και δεν βαραίνει καθόλου το στομάχι. Μια φέτα είναι αρκετή. Επιπλέον μας γεμίζει με άφθονες βιταμίνες και ανόργανα στοιχεία, ενώ δεν επιβαρύνει τον οργανισμό μας με χημικά πρόσθετα. Βιολογικό ψωμί , είναι αυτό που φτιάχνεται με αλεύρι και μαγιά βιολογικής γεωργίας, πιστοποιημένα. Έχει μεγαλύτερες συγκεντρώσεις βιταμινών και ιχνοστοιχείων σε σχέση με τα συμβατικό ψωμί. Tο βιολογικό ψωμί έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα από τα συμβατικά σε συγκεκριμένες βιταμίνες, όπως η βιταμίνη A, και σε ορισμένα απαραίτητα ανόργανα στοιχεία για τον οργανισμό, όπως το μαγνήσιο και ο σίδηρος. Επίσης, είναι πιο ωφέλιμο για τον οργανισμό από το κοινό ψωμί, επειδή δεν περιέχει χρωστικές ουσίες, συντηρητικά, γενετικά τροποποιημένα ένζυμα και σταθεροποιητές (κατηγορία συντηρητικών). Eπιπλέον, το οξύ που περιέχει το φυσικό προζύμι συμβάλλει στην καλή λειτουργία του στομάχου, επειδή αποτρέπει τις δυσπεψίες και συμβάλλει στη διατήρηση της χλωρίδας της περιοχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *