Οι μπάρες δημητριακών αποτελούν την απόλυτη διατροφική επιτυχία των τελευταίων δεκαετιών! Είτε έχουμε μικρά παιδιά, είτε φορτωμένο πρόγραμμα, είτε αθλούμαστε, είτε προσέχουμε το βάρος μας, μία μπάρα την ημέρα κάνει πέρα τις λιγότερο υγιεινές επιλογές για σνακ. Όταν μάλιστα έχουμε τη διάθεση και ακολουθήσουμε την συνταγή που μας προτείνει ο Green Bio Chef για να ετοιμάσουμε τις δικές μας, η απόλαυση είναι ακόμη μεγαλύτερη!
Υλικά
- 2 βιολογικές ώριμες μπανάνες
- 480 γρ. βιολογικό ρόφημα αμυγδάλου Ecomil
- 1 κ.γ. βιολογική βανίλια BioVegan
- 2 κ.σ. μέλι Ανθέων Ταϋγέτου Green Family
- 200 γρ. βιολογικές νιφάδες βρώμης Green Family
- 160 γρ. ψιλοκομμένα βιολογικά καρύδια Green Family
- 1 πρέζα αλάτι ελληνικό Green Family
- 1 κ.σ. κοφτή βιολογική κανέλα Κεϋλάνης Green Family
- 1 κ.σ. βιολογικό μπέικιν πάουντερ BioVegan
- ξύσμα ενός βιολογικού λεμονιού
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. Σε ένα μπολ πολτοποιούμε τις βιολογικές μπανάνες με ένα πιρούνι και προσθέτουμε το βιολογικό ρόφημα αμυγδάλου, τη βιολογική βανίλια, το μέλι και ανακατεύουμε.
Έπειτα, προσθέτουμε τις βιολογικές νιφάδες βρώμης, τα βιολογικά καρύδια, το αλάτι, την βιολογική κανέλα Κεϋλάνης, το βιολογικό μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα βιολογικού λεμονιού και ανακατεύουμε έως ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αδειάζουμε σε ένα ταψί (20×30 εκ.) που έχουμε λαδώσει και αφήνουμε για 30 λεπτά να σφίξει. Ψήνουμε στον φούρνο για 35-45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε κομμάτια. Μπορούμε να σερβίρουμε με λίγο μέλι και φρέσκα καλοκαιρινά βιολογικά φρούτα.