Green Chef, GreenFamily News, Μεσημεριανό, Μεσημεριανό, Συνταγές

Green Bio Chef – Συνταγή κοτόπουλο με κινόα

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ-4

 

Αυτή η συνταγή είναι μια υγιεινή επιλογή που προτείνει ο Green Bio Chef θα γίνει μια από τις πιο αγαπημένες και γευστικές επιλογές σου.

Υλικά
1 βιολογικό φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες 
κ.σ. βιολογικό ελαιόλαδο
βιολογικό ξερό κρεμμύδι
βιολογική πιπεριά Φλωρίνης
βιολογική πιπεριά πράσινη
θυμάρι
1/4 φλ. βιολογικό λευκό ξηρό κρασί
βιολογικές ώριμες ντομάτες
1 κ.γ. βιολογική πάπρικα γλυκιά
αλάτιβιολογικό πιπέρι
λίγο βιολογικό μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. βιολογικό γιαούρτι στραγγιστό
1φλ. βιολογική κινόα τρίχρωμη Green Family

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο τηγάνι το βιολογικό ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το βιολογικό κοτόπουλο και σωτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βιολογικό κρεμμύδι, τις βιολογικές πιπεριές, το θυμάρι και σωτάρουμε για άλλα 3 λεπτά. Ρίχνουμε την βιολογική πάπρικα και σβήνουμε με το βιολογικό κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκόολ και προσθέτουμε τις βιολογικές ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και 1 κούπα νερό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βιολογικό γιαούρτι και τον βιολογικό μαϊντανό.

Για την βιολογική κινόα τρίχρωμη:
Ξεπλένουμε πολύ καλά την βιολογική κινόα με άφθονο νερό. Βράζουμε σε μια κατσαρόλα για περίπου 10-12 λεπτά (έως ότου σκάσει λίγο άσπρο στην κινόα). Σουρώνουμε καλά και σερβίρουμε στη βάση του πιάτου. Έπειτα, τοποθετούμε το βιολογικό κοτόπουλο και περιχύνουμε τη σάλτσα που φτιάξαμε.

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *