ΥΛΙΚΑ
125 γραµ.BIO βούτυρο ΕΒΟΛ (λιωμένο)
180 γραμ. ζάχαρη ακατέργαστη χρυσή BIO Green Family
2 BIO αυγά (χτυπημένα σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κ.γλ. υγρή βανίλια
1/2 κ.γλ. κανέλα κευλάνης Green Family
220 γραµ. αλεύρι μαλακό BIO Green FAmily
1 κ.γ bakin BIOVEGAN
1/3 κ.γλ. αλάτι Μεσολογγίου
100 γραµ. γιαούρτι BIO Βελεστίνο
3-4 σταγόνες χυμό λεμονιού
3 μέτριες ώριμες μπανάνες BIO Green Family
100 γραµ. φουντούκια BIO Green Family ελαφρώς σπασμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την αυθεντική συνταγή banana bread χωρίς μίξερ, χρειαζόμαστε όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου (βούτυρο λιωμένο, αυγά και γιαούρτι). Βάζουμε το λεμόνι στο γιαούρτι κι ανακατεύουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους στους 160 °C στον αέρα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουνε μακρόστενη φόρμα του κέικ. Πολτοποιούμε τις ώριμες μπανάνες με ένα πιρούνι σ’ ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το λιωμένο και σε θερμοκρασία δωματίου βούτυρο και τη ζάχαρη, ανακατέυοντας με σύρμα. Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά, τη βανίλια και την κανέλα και ανακατεύουμε. Χωριστά σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το bakin και το αλάτι με ένα κουτάλι κι έπειτα τα ρίχνουμε στο υγρό μείγμα. Απαλά ανακατεύουμε με το σύρμα για λίγο. Τέλος, προσθέτουμε το γιαούρτι, τις πολτοποιημένες μπανάνες και τα φουντούκια. Απαλά ανακατεύουμε το μείγμα του banana breadκαι το αδειάζουμε στη φόρμα. Ψήνουμε το μπανανόψωμο για 1 ώρα και 10′ περίπου. Προς το τέλος του ψησίματος, ίσως χρειαστεί να το σκεπάσετε με αλουμινόχαρτο αν έχει πάρει πολύ χρώμα η επιφάνεια του.
Αφήνουμε το banana bread στον πάγκο να σταθεί για 15 ´ και μετά ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κακάο σε σκόνη (προαιρετικά).