Απογευματινό, Πρωινό, Συνταγές, Φρούτα & Λαχανικά

ΚΕΪΚ ΜΠΑΝΑΝΑΣ ΜΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

BONVITA MERENDA

Για τα μικρά και μεγάλα παιδιά που διαβάζουν καθώς πλησιάζουν οι εξετάσεις φτιάχνουμε ένα κεϊκ μπανάνας με αγνά βιολογικά υλικά για πρωϊνό αλλά και για άλλες ώρες μες την ημέρα για να τους ενισχύσουμε την ανάγκη τους σε υδατάνθρακες  και ζάχαρη αλλά χωρίς  πολλές περιττές θερμίδες και κορεσμένα λίπη φροντίζοντας να είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Θα τα βοηθήσει  να αυξήσουν την ενέργεια και την πνευματική τους διαύγεια! Υλικά που θα χρειαστούμε: 125γρ. λάδι καρύδας bio σε θερμοκρασία περιβάλλοντος – 200γρ. Ζάχαρη Demerara bio2 μπανάνες bio (περίπου 250γρ.) ώριμες μπανάνες κομματάκια μικρά – 2 αβγά βιολογικά – 250γρ. βιολογικό αλεύρι ζαχαροπλαστικής – 100γρ. Νιφάδες Βρώμης bio  – 100γρ. βιολογική καρυδόψιχα τριμμένη – 4 κουτ. σούπας σταφίδα μαύρη bio. Για την επικάλυψη μερέντα ρυζιού bonvita bio/vegan.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Με μίξερ χτυπάτε τη ζάχαρη και το βούτυρο καρύδας μέχρι να ενωθούν και μετά προσθέτετε σταδιακά τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Σε ένα μπολ πολτοποιείτε τις μπανάνες και σε άλλο μπολ αναμειγνύετε τη Αλεύρι bio με τις Νιφάδες Βρώμης bio. Προσθέστε τις πολτοποιημένες μπανάνες στο μείγμα με τα αβγά και ανακατεύετε με ένα σύρμα. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα ρίχνετε πρώτα το μείγμα με το αλεύρι και έπειτα τις σταφίδες και τη μισή καρυδόψιχα. Βουτυρώνετε και πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι, τη φόρμα  για το κέϊκ. Αδειάζετε μέσα το μείγμα και ψήνετε στον φούρνο για 40-45 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο το αφήνετε να κρυώσει και το στρώνετε από πάνω τη μερέντα ρυζιού. Γαρνίρετε με καρύδια και κομμάτια μπανάνας. Καλή επιτυχία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *