Υγεία & Ευεξία

ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΟΣΠΟΡΟΣ ΒΙΟ ΧΥΜΑ και ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΣ

kokouranosporos

Ο κουκουναρόσπορος τρώγεται ωμός ή ψημένος. Είναι πλούσιος σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως ο σίδηρος, το μαγγάνιο, ο φώσφορος και ο ψευδάργυρος.  Ακόμα είναι περιεκτικός σε πρωτεΐνες, καθώς 100 γρ. κουκουναρόσπορου προσφέρουν 31 γρ. πρωτεΐνη. Βοηθάει στο αδυνάτισμα, ενώ έχει και άλλες θεραπευτικές ιδιότητες. Είναι πλούσιος σε ω-3 λιπαρά οξέα, απαραίτητα για το καρδιαγγειακό σύστημα. Τέλος ο ψευδάργυρος, που περιέχει είναι χρήσιμος για το ανοσοποιητικό σύστημα, ιδιότητα την οποία φαίνεται ότι γνώριζαν και οι αρχαίοι Έλληνες, αλλά και για το αναπαραγωγικό. Τα κουκουνάρια είναι ιδανικά για γέμιση γαλοπούλας και πουλερικών, τα γεμιστά, ενώ αποκτάν εξαιρετική γεύση όταν τα καβουρδίζουμε.

Βρείτε το εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *