Φρούτα & Λαχανικά

ΜΑΥΡΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΕΛΛΑΣ

stafylia

Όλα τα σταφύλια είναι ευεργετικά για την υγεία, αλλά τα πιο σκούρα είναι τα πιο πολύτιμα, λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ρεσβερατρόλη. Η ρεσβερατρόλη είναι μια φυσική αντι-παθογόνα ένωση που βρίσκεται στη φλούδα των σκουρόχρωμων σταφυλιών και άλλων φρούτων και λαχανικών με κοκκινωπό χρώμα και αποτελεί ένα φυσικό αντιβιοτικό που παράγουν τα φυτά για την άμυνά τους. Στα σταφύλια, αυτά που είναι βαθιά πορφυρού ή μαύρου χρώματος, περιέχουν την υψηλότερη συγκέντρωση ρεσβερατρόλης και ως εκ τούτου, αποτελούν κορυφαίες επιλογές για την υγεία. Ύστερα από μελέτες η ρεσβερατρόλη έχει αντιγραντική δράση γιατί ορισμένες ιδιότητες που περιέχει προάγουν τη μακροζωία. Επίσης είναι ένα ισχυρό βακτηριοκτόνο και μυκητοκτόνο γι’ αυτό έχει και αντφλεγμονώδη δράση. Επίσης ελέγχει το σακχάρο στο αίμα, μειώνει την πίεση του αίματος και τη χοληστερόλη. Έχουμε την εντύπωση πως το σταφύλι παχαίνει και πως έχει πολλές θερμίδες. Τούτο δεν αληθεύει  σε καμία περίπτωση. Υπάρχουν 3 σοβαροί λόγοι που το αποδεικνύουν: Ένα μεσαίο τσαμπί σταφύλια (40-50 ρόγες) έχει περίπου 150 θερμίδες όσο 2 μεγάλα άλλα φρούτα δηλαδή. Η φυσική γλυκύτητα του σταφυλιού οφείλεται στα φυσικά του σάκχαρα, την φρουκτόζη και όχι στην ζάχαρη, την σουκρόζη όπως την εννοούμε συνήθως. Το σταφύλι είναι φρούτο που τρώγεται ώριμο, συνεπώς τα φυσικά του σάκχαρα είναι ωριμασμένα, όταν είναι πια βρώσιμο. Αυτή η γλυκιά του γεύση είναι που μας μπερδεύει και έχουμε την αίσθηση ότι επειδή είναι γλυκό είναι και παχυντικό. Σταφύλια και δίαιτα λοιπόν πάνε μαζί. Είναι τροφή πλούσια σε κάλιο και βιταμίνες Α, Β και C. Θεωρείται ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο που σίγουρα δεν πρέπει να λείπει από την διατροφή μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *