Φρούτα & Λαχανικά

ΜΑΥΡΟ ΣΚΟΡΔΟ ΒΙΟ ΤΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ

MAYRO SKORDO

Το Μαύρο Σκόρδο είναι ένα 100% φυσικό προϊόν που έγινε γνωστό από χώρες της Ασίας και το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει γίνει δημοφιλές σε όλο τον κόσμο. Μέσα από φυσικές διαδικασίες έχει πάρει αυτή τη μαύρη μορφή και έχει αναπτύξει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Εξωτερικά περιβάλλεται από τα χαρακτηριστικά λευκά φύλλα του γνωστού σκόρδου, αλλά όταν το ξεφλουδίσει κανείς λαμβάνει τον κατάμαυρο βολβό. Χρειάζεται περισσότερο από ένα μήνα ώστε να μετατραπεί σε μαύρο το λευκό σκόρδο και να αναπτύξει όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Έχει χαρακτηριστεί για την γλυκιά του γεύση και για την έλλειψη έντονης μυρωδιάς. Πέρα όμως από αυτές τις χαρακτηριστικές διαφορές που υπάρχουν με το λευκό σκόρδο, το Μαύρο Σκόρδο διαθέτει και ορισμένα άλλα γνωρίσματα που κάνουν έντονη τη δράση του. Έχει αναπτύξει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες που πολλές φορές είναι έως και 4 φορές ισχυρότερες από αυτές που διαθέτει το λευκό σκόρδο, ενώ και η περιεκτικότητά του σε αλλισίνη, τη βασική ουσία που περιέχει το σκόρδο, είναι ενισχυμένη σε σχέση με αυτή που περιέχεται στο λευκό. Προσφέρει πλούσια δράση με πιο άμεσα αποτελέσματα. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά γνωρίσματά του, είναι η βοήθεια που μπορεί να προσφέρει στη καλύτερη ρύθμιση της χοληστερόλης εξαιτίας της μεγαλύτερης ποσότητας αντιοξειδωτικών, ενώ μια από τις βασικότερες ιδιότητές του είναι η βοήθεια στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και της πίεσης του αίματος. Περιέχει πρωτεΐνες, λίπη, υδατάνθρακες, βιταμίνες και μέταλλα, που βοηθούν στην αντιμετώπιση της αγγειακής γήρανσης και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Το λευκό σκόρδο περιέχει αντιμικροβιακούς, αντιβιοτικούς και αντιμυκητικούς παράγοντες στο ενεργό συστατικό του την αλλισίνη. Το Μαύρο Σκόρδο βοηθά στην απορρόφηση της αλλισίνης, βοηθώντας την να μεταβολίζεται πιο εύκολα, πράγμα που θα μπορούσε να προσφέρει ενισχυμένη προστασία έναντι των λοιμώξεων.

Μαύρο Σκόρδο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *