Green Chef, GreenFamily News, Βραδυνό, Εορταστικά, Μεσημεριανό, Συνταγές

Μύρισε Χριστούγεννα!

Για τα φετινά Χριστούγεννα ο Green Bio Chef μας δείχνει πως μπορούμε εύκολα και κυρίως γευστικά να προσφέρουμε στους αγαπημένους μας ένα ξεχωριστό γιορτινό γεύμα!

Γιορτινό βιολογικό κοτόπουλο με πουρέ γλυκοπατάτας

Υλικά για το γιορτινό κοτόπουλο

1 μέτριο βιολογικό κοτόπουλο

3 σκελίδες βιολογικού σκόρδου ή 2 κ.σ. σκόρδο γρανουλέ

1 φύλο δάφνης

λίγο δεντρολίβανο

70ml βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

160ml φρεσκοστημένο χυμό από βιολογικό ρόδι

45γρ βιολογική ζάχαρη ντεμεράρα 

25ml χυμό βιολογικού λεμονιού

2 κουτ. του γλυκού βιολογικό κορνφλάουρ

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πρώτα θα φτιάξουμε ένα βιολογικό σιρόπι ροδιού ως εξής :

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το χυμό από το βιολογικό ρόδι, τη ζάχαρη* και το λεμόνι.
  2. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά συνεχώς, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να μη φαίνεται καθόλου.
  3. Στη συνέχεια, ρίχνουμε σε ένα μικρό μπολάκι το κορνφλάουρ και προσθέτουμε σε αυτό λίγο από το ζεστό σιρόπι ροδιού.
  4. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί το κορνφλάουρ στο σιρόπι και αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με τον υπόλοιπο σιρόπι ροδιού.
  5. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να πήζει το σιρόπι μας.
  6. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζουμε το σιρόπι σε ένα άλλο σκεύος για να πέσει η θερμοκρασία του. Όσο κρυώνει το σιρόπι, θα πήξει ελαφρώς.
  • αν το θέλετε πιο γλυκό μπορείτε να προσθέσετε λίγη ζάχαρη ακόμη

Αφού ολοκληρώσουμε το σιρόπι για το γιορτικό κοτόπουλο :

  1. αλατοπιπερώνουμε καλά το βιολογικό κοτόπουλο
  2. προθερμάνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς
  3. βάζουμε στην κοιλιά του πουλερικού, τις σκελίδες βιολογικού σκόρδου*, την δάφνη και το δεντρολίβανο
  4. τοποθετούμε το βιολογικό κοτόπουλο σε ταψί και το περιχύνουμε με το βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  5. προσθέτουμε στο ταψί 100ml νερό
  6. ψήνουμε για 60 λεπτά περίπου
  7. ξεφουρνίζουμε για λίγο και αλείφουμε γενναιόδωρα το βιολογικό κοτόπουλο με σιρόπι ροδιού
  8. συνεχίζουμε  το ψήσιμο για 10 λεπτά περίπου.
  • αν το θέλετε πιο πικάντικο μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμη

Υλικά για τον Πουρέ γλυκοπατάτας

βιολογικές γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και πλυμένες
100 γρ. βιολογικό βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια
40 γρ. βιολογικό σιρόπι αγαύης
αλάτι, πιπέρι

τριμμένη βιολογική καρυδόψιχα

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τις γλυκοπατάτες και μόλις μαλακώσουν σβήνουμε τη φωτιά και σουρώνουμε.
  2. Τοποθετούμε τις γλυκοπατάτες σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλάτι, τo πιπέρι, το βούτυρο και το σιρόπι όσο είναι ακόμα ζεστές.
  3. Λιώνουμε με το πιρούνι ή χτυπάμε με μπίμερ για να ομογενοποιηθεούν τα υλικά έως ότου γίνει πουρές.

Τέλος προσθέστε τα καρύδια σπάζοντας τα ελαφρώς με το χέρι.

 

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *