Αύγουστος 2018

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΒΙΟ ΜΕ ΑΣΠΡΗ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΚΡΕΜΑ ΚΑΣΙΟΥΣ

Ταλιατέλες με άσπρη σάλτσα από κρέμα κάσιους. ΥΛΙΚΑ: 1 κρέμα μαγειρικής κάσιους bio 200 ml –  500 γρ. σκούρα μανιτάρια σε φέτες bio – 3 κ.σ. ελαιόλαδο bio – ½ φλιτζ. λιαστές ντομάτες bio κομμένες σε λεπτές λωρίδες – 2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο bio – 2-3 κ.σ. χυμό λεμονιού bio – 2 κ.σ. μηλόξυδο bio – 1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο bio – ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν – αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: Σε μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια με [...]

ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΒΙΟ

Από τα πιο δημοφιλή τρόφιμα στον κόσμο, η πατάτα έχει σημαντική θέση στη διατροφή μας. Στην Ελλάδα την έφερε ο Καποδίστριας και από τότε την τρώμε βραστή, ψητή, πουρέ, πατατοσαλάτα, τηγανιτή κ.α.  Η βραστή ή μαγειρεμένη σε ατμό περιέχει λιγότερες από 140 θερμίδες, σχεδόν καθόλου λιπαρά, ενώ συγχρόνως εύκολα δημιουργεί αίσθημα κορεσμού καθώς «χωνεύεται» πολύ αργά. Είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία της καρδιάς και περιέχει κάλιο. Και μεις μαγειρεύουμε νηστίσιμη πατατοσαλάτα για απόλαυση και υγεία. Υλικά: 4 πατάτες μεσαίες [...]

ΦΥΤΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ JASON

Τα καλλυντικά Jason (που στα ελληνικά σημαίνει “θεραπευτής”), έχουν ξεκινήσει από το 1959. Ο στόχος της εταιρείας είναι να προτείνει φυσικές, εναλλακτικές λύσεις έναντι των συμβατικών βιομηχανικών προϊόντων που περιέχουν «άγνωστα» συστατικά και συχνά ευθύνονται για ερεθισμούς του δέρματος. Οι δημιουργοί της Jason έχοντας κατά νου τη δική τους οικογένεια και το μέλλον της, δημιουργούν φυσικά και ταυτόχρονα αποτελεσματικά προϊόντα προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των καταναλωτών όλου του κόσμου. Aπό μία πρωτοπόρο τοπική,  επιχείρηση έχει πλέον εξελιχθεί σε [...]

Ιούλιος 2018

ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΦ ΒΙΟ

Φτιάχνουμε καλοκαιρινή βιολογική σαλάτα στου σεφ για να στολίσουμε το Κυριακάτικο τραπέζι με γεύση και υγεία. Θα χρειαστούμε 3 βραστά, σφιχτά αυγά bio – 250-300 γρ. ζαμπόν bio- 1/2 ή 1 αγγουράκι bio – 2-3 μέτριες ντομάτες bio – 1 μέτριο μαρούλι bio– 1 μικρό βαζάκι μαγιονέζα bio – 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα bio – 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι ΒΙΟ – λίγο αλάτι. Σε σαλατιέρα βάζουμε τις ντομάτες, το μαρούλι, το αγγουράκι ψιλοκομμένα αφού τα έχουμε πλύνει και καθαρίσει. Στη συνέχεια κόβουμε σε μικρούς κύβους το ζαμπόν, τα αυγά και τα προσθέτουμε στη σαλατιέρα μαζί με τη μουστάρδα, το γιαούρτι και τη μισή μαγιονέζα. Ανακατεύουμε όλα [...]

VEGAN ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η vegan διατροφή, είναι προσωπική επιλογή και τα άτομα που την ακολουθούν με σκοπό να βελτιώσουν την υγεία τους, ή τους απασχολούν θέματα ηθικής και προστασίας των ζώων, ή θρησκευτικά θέματα ή ακόμα και ανησυχία για την ασφάλεια του κρέατος ως τρόφιμο. Κατόπιν μακροχρόνιων ερευνών οι σύγχρονοι επιστήμονες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η ισορροπημένη χορτοφαγική διατροφή είναι άκρως υγιεινή, πολλές φορές μάλιστα πιο υγιεινή και από ένα κοινό διαιτολόγιο. Οι χορτοφαγικές δίαιτες τείνουν να είναι πλουσιότερες σε φυτικές [...]

ΔΥΣΑΝΕΞΙΑ ΣΤΗ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

Η δυσανεξία στη γλουτένη γνωστή και ως κοιλιοκάκη, σημαίνει ότι μερικοί άνθρωποι δεν μπορούν να ανεχτούν τη γλουτένη και όταν την καταναλώνουν, ο οργανισμός τους ενεργοποιεί ανοσολογικούς μηχανισμούς που επιτίθενται στο βλεννογόνο του λεπτού εντέρου, καταστρέφοντάς τον. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επηρεάζεται η απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών από τις τροφές. Κάποιοι απ’ όσους πάσχουν από τη δυσανεξία αυτή δεν το γνωρίζουν καθώς τα συμπτώματα ποικίλλουν από πιο ήπια, σε πιο σοβαρά: κόπωση, νευρολογικά συμπτώματα, προβλήματα στην πέψη, ημικρανίες, [...]

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΦΡΟΥΤΟΛΑΧΑΝΙΚΑ

Με τον όρο βιολογική γεωργία εννοούμε την ήπια, φιλική προς το περιβάλλον γεωργία η οποία δεν χρησιμοποιεί χημικά φυτοφάρμακα και λιπάσματα. Πιο συγκεκριμμένα είναι ένα σύστημα παραγωγής που βασίζεται στην αμειψισπορά των καλλιεργειών, την ανακύκλωση των φυτικών υπολειμμάτων και της ζωικής κοπριάς, τη χλωρή λίπανση, τη λογική χρήση των γεωργικών μηχανημάτων και τους βιολογικούς τρόπους αντιμετώπισης των εχθρών και παρασίτων των φυτών. Αυτά εξασφαλίζουν: τη διατήρηση και αύξηση μακροπρόθεσμα της γονιμότητας του εδάφους. Τον έλεγχο ασθενειών και ζιζανίων, χωρίς χρήση Χημικών φυτοφαρμάκων. Την [...]

ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΚΙΜΑ ΣΟΓΙΑΣ VEGAN

ΥΛΙΚΑ: 6 μελιτζάνες bio , κομμένες κατά μήκος σε μεσαίου πάχους φέτες – 8 Κολοκυθάκια bio – 6 πατάτες bio – 700 γρ. κιμάς σόγιας bio– 500 γρ. χυμός ντομάτας bio – 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο bio – 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο – ελαιόλαδο bio – 2 φύλλα δάφνης, 4 μπαχάρια, 1 ξυλαράκι κανέλας, μοσχοκάρυδο, αλάτι κ πιπέρι. Υλικά για vegan μπεσαμέλ: 100 γρ. λάδι bio- 100 γρ. αλεύρι μαλακό, 1 λίτρο γάλα σόγιας bio. Τοποθετώ σε μπολ τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, τις πατάτες, [...]

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΒΙΟ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΤΟΦΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

Μαγειρεύουμε πανεύκολη ελαφρυά, καλοκαιρινή συνταγή με Ελληνικές χειροποίητες βιολογικές ταλιατέλες και σάλτσα από Φρέσκο Ιταλικό πέστο βασισμένο σε χειροποίητο τοφού με μοναδικό βασιλικό ligure. 100% βιολογική και vegan συνταγή. Βράζουμε τις ταλιατέλες λίγο “al dente” και μόλις είναι έτοιμες σουρώνουμε και τις περιχύνουμε με το κρεμώδες πέστο τόφου βασιλικού. Προαιρετικά κρατάμε πολύ λίγο νερό από το ζουμί από τις ταλιατέλες και αραιώνουμε λίγο το πέστο για να είναι πιο ρευστό σαν σάλτσα. Γαρνίρουμε με vegan παρμεζάνα green vie και [...]

ΝΤΟΜΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ: 2 ντομάτες bio (ή ντοματίνια τσέρρυ bio) –  1 αγγούρι bio – λίγο μαρούλι bio – 10 ελιές bio – 1 κρεμμύδι bio –  1 πιπεριά πράσινη bio – 4 κ.σ φέτα bio – αλάτι – ρίγανη – λίγο κάπαρι – 2 κουταλιες ξύδι balsamiko bio – 1/3 φλ. ελαιόλαδο bio.  Σε μπωλ κόβουμε σε φέτες το βιολογικό αγγούρι την πιπεριά και το κρεμμύδι. Κόβουμε την ντομάτα σε κομμάτια ή αν είναι ντοματίνια στη μεση. Προσθέτουμε τo μαρούλι, [...]

x

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδεχτείτε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική cookie.