Δεκέμβριος 2019

ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΦΡΑΤΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΙΚ

Υλικά: 250 γραμ. βιολογικό βούτυρο 1 ½ φλ. βιολογική ζάχαρη χρυσή 6 βιολογικά αυγά 2 βανίλιες μπερμπον ξύσμα από 1 βιολογικό πορτοκάλι 1 κοφτό κ.γλ. κανέλα κεϋλάνης 2 πρέζες μοσχοκάρυδο τριμμένο 5 κ.σ λικέρ ή κονιάκ (προαιρετικά) 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 3 φλ. βιολογικό αλεύρι ζαχαροπλαστικής  1 φλ. βιολογικό γάλα 1 φλ. σταγόνες σοκολάτας Βιολογική άχνη για πασπάλισμα   Εκτέλεση Είναι πολύ σημαντικό τα υλικά μας να είναι σε θερμοκρασία δωματίου πριν ξεκινήσουμε. Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 32 εκατοστά, και τοποθετούμε στη βάση του ένα κομμάτι λαδόκολλάς (για εύκολο ξεφορμάρισμα). Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 160 βαθμούς στον [...]

ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ

Υλικά: Βιολογικά  σέσκουλα 1 τεμάχιο Μισό φλιτζάνι βιολογικό ρόδι 2 βιολογικά πορτοκάλια ή βιολογικά μανταρίνια σε κύβους 1/2 βιολογικό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους 1/2 φλιτζανιού βιολογική καρυδόψιχα 2 κ.σ. βιολογικά cranberries ή βιολογικές  σταφίδες 1 βιολογικό μήλο κομμένο σε κύβους Dressing 2 κουταλιές της σούπας βιολογικό μηλόξυδο  1 κουταλιά της σούπας βιολογικό σιρόπι σφένδαμου Αλάτι Μαύρο πιπέρι Κόλιανδρο Πιπέρι κόκκινο καυτερό (προαιρετικό) σε σκόνη Ξύσμα πορτοκαλιού 1 φέτα του τοστ Εκτέλεση Αφού έχουμε ψιλοκόψει τα βιολογικά φρούτα και τα βιολογικά λαχανικά τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Στη συνέχεια ανακατεύουμε καλά τα υλικά για το dressing και το περιχύνουμε [...]

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

Η βιολογική καλλιέργεια αποκλείει την χρήση πάσης φύσεως χημικών ή συνθετικών λιπασμάτων η φαρμάκων, είτε για την ανάπτυξη του φυτού, είτε για την καταπολέμηση ασθενειών. Με γνώμονα το σεβασμό στη φύση και το περιβάλλον, καθώς και την δημιουργία καρπών που δεν επιβαρύνονται από μη φυσικές ουσίες και δεν είναι γενετικά τροποποιημένοι, η βιολογική καλλιέργεια επιτρέπει την οποιαδήποτε επέμβαση μόνο με φυσικά/οργανικά πρόσθετα.   Καλλιεργώντας βιολογικά, ο αμπελουργός σέβεται το οικοσύστημα στο οποίο μεγαλώνουν τα κλήματά του και δεν επιβαρύνει ούτε την ατμόσφαιρα, ούτε το [...]

ΣΑΛΕΠΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ

Το πιο αγαπημένο ρόφημα για το χειμώνα! Το σαλέπι έχει θεραπευτικές ιδιότητες γιατί περιέχει τις φαρμακευτικές ουσίες αραβίνη και τραγακανθίνη και πολύ άμυλο τα οποία, όταν διαλύονται στο νερό, δημιουργούν ένα υγρό πηκτό και κολλώδες, θεωρείται κατάλληλο για την ανακούφιση του βήχα, του άσθματος και του στομαχόπονου, δρα κατά της δυσεντερίας και του βήχα, ενώ τονώνει σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα. Είναι θερμαντικό ρόφημα εξαιτίας και των μπαχαρικών που περιέχει. Για αυτόν τον λόγο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μας ζεστάνει αποτελεσματικά αντί για το τσάι ή άλλα [...]

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Τα βιολογικά τρόφιμα είναι τα τρόφιμα που παράγονται με μεθόδους οι οποίες δεν περιλαμβάνουν τις σύγχρονες συνθετικές εισροές, όπως συνθετικά φυτοφάρμακα και χημικά λιπάσματα. Τα βιολογικά προϊόντα δεν υποβάλλονται σε επεξεργασία με την χρήση ακτινοβολίας, βιομηχανικούς διαλύτες ή χημικά πρόσθετα τροφίμων. Τα βιολογικά τρόφιμα είναι τρόφιμα που παράγονται με τρόπο που να συνάδει με τα βιολογικά πρότυπα τα οποία καθορίζονται από τις εθνικές κυβερνήσεις και τους διεθνείς οργανισμούς. απαλλαγμένα από τεχνητά πρόσθετων τροφίμων και συνήθως υποβάλλονται σε επεξεργασία με λιγότερες τεχνητές [...]

Νοέμβριος 2019

ΤΑΧΙΝΙ. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΒΟΗΘΟΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ!

Ένα φυσικό προϊόν το οποίο αποτελείται από 100% αλεσμένο σουσάμι που ψήνεται είτε αποφλοιωμένο είτε με το φλοιό του (ολικής άλεσης) και έπειτα αλέθεται. Ανήκει στην κατηγορία του λίπους μαζί με το βούτυρο και το λάδι ωστόσο παρουσιάζει κάποια σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα υπόλοιπα τρόφιμα της κατηγορίας του. Η κατανάλωση ταχινιού στα πλαίσια μίας ισορροπημένης διατροφής μπορεί να συμβάλλει στην πρόσληψη πρωτεϊνών, βιταμινών του συμπλέγματος Β, ασβεστίου, μαγνησίου, ψευδαργύρου, φωσφόρου και πολυακόρεστων λιπαρών οξέων.   Εκτός από τις πρωτεΐνες, [...]

Οκτώβριος 2019

ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η δίαιτα για τα άτομα με διαβήτη θα πρέπει να έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: Να παρέχει θερμίδες ανάλογα με τις απαιτήσεις του συγκεκριμένου ατόμου. Να παρέχει μια σχετικά υψηλή αναλογία υδατανθράκων, με μειωμένα τα σάκχαρα και αυξημένους τους σύνθετους υδατάνθρακες (π.χ. φυτικές ίνες). Να περιέχει αναλογικά λιγότερο λίπος, με κύριο τύπο τα μονοακόρεστα και περιορισμένη ποσότητα κορεσμένων λιπαρών οξέων (κυρίως από ζωικές τροφές). Να μην είναι υπερβολικά πλούσια σε πρωτεΐνες. Να είναι χαμηλή σε αλάτι.   Στο παρόν κείμενο θα γίνει αναφορά στο Γλυκαιμικό Δείκτη των [...]

ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η αποτοξίνωση ως διαδικασία του μεταβολισμού       Κατά τη διάρκεια της ζωής μας είμαστε εκτεθειμένοι σε μεγάλο αριθμό ξενοβιοτικών ουσιών, συμπεριλαμβανομένης μιας ποικιλίας φαρμάκων και συστατικών τροφίμων. Τα σώματά μας είναι ικανά να διαχειρίζονται την περιβαλλοντική έκθεση έχοντας αναπτύξει σύνθετα ενζυμικά συστήματα αποτοξίνωσης. Αυτά τα ενζυμικά συστήματα λειτουργούν γενικά επαρκώς για την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας βλάβης από τα ξενοβιοτικά. Έτσι, η εξασθενημένη αποτοξίνωση σχετίζεται με την εμφάνιση  νόσων καρκίνου, νόσου του Πάρκινσον, ινομυαλγίας και συνδρόμου χρόνιας κόπωσης/ανοσολογικής δυσλειτουργίας. Επομένως, η ικανότητα [...]

Η γνώμη των ειδικών… μετράει!

Η εταιρία Green Family AE «το Ελληνικόν» από το 1996, έχει ως πρωταρχικό σκοπό να προσφέρει στον άνθρωπο τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα, στις καλύτερες τιμές με γνώμονα τον ολιστικό τρόπο ζωής. Αυτός είναι και ο λόγος που η εταιρεία προτού τοποθετήσει οτιδήποτε στα ράφια της προβαίνει σε αυστηρούς ελέγχους, έχοντας θέσει υψηλά ποιοτικά κριτήρια. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, η Green Family, ξεκινάει μια νέα προσπάθεια ενημέρωσης σε συνεργασία με έγκριτους επιστήμονες, με στόχο την κατανόηση αλλά και την εύρεση [...]

Σνακς για παιδιά στο σχολείο

Η διατροφική αγωγή στο σχολείο παρουσιάζει σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με την διατροφική αγωγή ενηλίκων τα  οποία την καθιστούν αποδοτικότερη όσον αφορά στην επίτευξη του απώτερου στόχου της καλής υγείας. Το σχολείο θεωρείται διεθνώς, ως ιδανικός χώρος και μέσο για την προαγωγή της υγιεινής διατροφής και της εκπαίδευσης των παιδιών σε θέματα διατροφής. Ωστόσο, στη σύγχρονη εποχή παρατηρείται αυξημένη κατανάλωση έτοιμων και τυποποιημένων προϊόντων που περιέχουν αυξημένα ποσά λίπους, άλατος και ζάχαρης όπου σε συχνή κατανάλωση μπορεί να προκαλέσουν [...]

x

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδεχτείτε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική cookie.

X