Φεβρουάριος 2019

ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

Το αβοκάντο είναι ένα τρόφιμο υψηλό σε θερμίδες, βιταμίνες και με πολλαπλές ευεργετικές ιδιότητες. Τα ώριμα αβοκάντο είναι γνωστά για τη βελούδινη, κρεμώδη υφή και την πλούσια γεύση τους. Οφείλουν την κρεμώδη υφή τους στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε λίπος (22 γρ. λίπους ανά φλιτζάνι και παρέχει το 82% των συνολικών θερμίδων του με τη μορφή λίπους). Παρόλα αυτά, δεν είναι όλα τα αβοκάντο πανομοιότυπα όσον αφορά την περιεκτικότητα τους σε λίπος. Τα μικρότερου μεγέθους αβοκάντο τείνουν να έχουν [...]

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗΣ ΠΙΕΣΗΣ

Πρόκειται για ένα σημαντικό διατροφικό προϊόν, το οποίο έχει αποδεδειγμένα διατροφικά οφέλη, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει και στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης. Πρόκειται για το σουσάμι και ας δούμε αναλυτικά την προσφορά του στην υγεία μας:   Ρύθμιση της χοληστερόλης Στη σύγχρονη διατροφή, κάθε τρόφιμο που συμβάλλει στη μείωση ή τη ρύθμιση της χοληστερόλης, λαμβάνει εξέχουσα θέση. Η κυρίαρχη λιγνάνη που περιέχεται στους σπόρους σουσαμιού, η σησαμίνη,σχετίζεται άμεσα με το μεταβολισμό του λίπους στον ανθρώπινο οργανισμό. Διατροφικά, η σησαμίνη και η επισησαμίνη συμβάλλουν στην [...]

Σεπτέμβριος 2018

Ιανουάριος 2018

Νοέμβριος 2017

ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΒΙΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Φτιάχνουμε Σουβλάκι Λαχανικών, νόστιμο και θρεπτικό εύκολα και γρήγορα! Κόβουμε σε κύβους και ροδέλες, γλυκοπατάτα bio, μανιτάρια bio, ντομάτες bio, πιπεριές bio, ντομάτες bio, κολοκυθάκια bio, καρότα bio. Τα ψήνουμε ελαφρώς αφού τα έχουμε αλατοπιπερώσει και λαδώσει και τα βουτάμε σε σως από μουστάρδα και μέλι. Για τη σως: Αναμειγνύουμε αυτά τα δύο υλικά, ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο λάδι, αλάτι και λεμόνι. Ένα εντυπωσιακό πιάτο vegan αλλά και συνοδευτικό σε άλλα πιάτα. Καλή όρεξη!

Οκτώβριος 2017

ΚΕΪΚ ΒΙΟ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΛΕΥΡΙ

Φτιάχνουμε υγιεινό κέϊκ με αποξηραμένα δαμάσκηνα, σύκα 250 γρ. αποξηραμένα φρούτα bio: δαμάσκηνα, σύκα, βερύκοκα – 250 γρ. ξηρούς καρπούς ανάμεικτους bio – 1 φλυτζάνι ζάχαρη χρυσή bio– 1 φλυτζάνι χυμό πορτοκαλιού bio – 1 1/2 φλυτζάνι βρώμη bio μπορεί και λίγο παραπάνω – 1 κ.γλυκού σόδα χωρίς αλουμίνιο και χωρίς γλουτένη – λίγο αλάτι – 1 αυγό bio – 2 κ.σούπας λάδι bio – λίγο βούτυρο bio ή λάδι για το άλλειμα της φόρμας. Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα φρούτα με [...]

Σεπτέμβριος 2016

ΛΕΜΟΝΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ

Τα λεμόνια είναι όξινα στη γεύση, αλλά δημιουργούν αλκαλικές βάσεις στον οργανισμό μας. Στην πραγματικότητα, είναι από τα τρόφιμα με τη μεγαλύτερη αλκαλική επίδραση, που βοηθούν πολύ στη δημιουργία ισορροπίας σε καταστάσεις αύξησης της ποσότητας οξέων στο σώμα. Με άφθονη βιταμίνη C, είναι ιδανικό «φάρμακο» για την αντιμετώπιση λοιμώξεων και άλλων προβλημάτων υγείας, ενώ συστήνεται και για την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος και την αντιμετώπιση της δυσπεψίας.Η κατανάλωση του βοηθάει στην απώλεια βάρους, Βοηθά στην όραση, από το στοιχείο ρουτίνη, [...]

ΣΑΛΑΤΑ KALE ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΗ

ΣΑΛΑΤΑ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ1 μάτσο kale, 1/2 κούπα cranberries αποξηραμ.1/4 της κούπας αμύγδαλα bio (ή καρύδια ή κάσιους)1/2 κούπα κρεμμύδια κοκ. bio ψιλοκομμένοΒΙΝΕΓΚΡΕΤ2 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο bio2 κουτ. γλυκού μηλόξυδο bio1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού bio 1/2 κουτ. γλυκού μέλι, λίγο αλάτι.Αφού έχουμε πλύνει το kale, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Φτιάχνουμε τη βινεγκρέτ, ανακατεύοντας το μηλόξυδο με το λάδι, το λεμόνι και το μέλι. Το ρίχνουμε πάνω στο kale και ανακατεύουμε να πάει παντού. Προσθέτουμε τους καρπούς, το κρεμμύδι, [...]

x

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδεχτείτε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική cookie.

X